Jonavietis vogė varguoliams skirtą duoną

Jonavoje buvo surengta neįprasta operacija – policijos pareigūnai nutvėrė už skverno ilgapirštį, mėginusį pasisavinti varguoliams skirtą duoną. Iš viso jis nugvelbė 116 kepaliukų, kuriuos norėjo slapta parduoti kitam jonaviečiui.

Jonavoje demaskuotas ilgapirštis, mėginęs pasisavinti duoną, skirtą skurstantiems žmonėms.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Jonavoje demaskuotas ilgapirštis, mėginęs pasisavinti duoną, skirtą skurstantiems žmonėms.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2016, 12:13 PM, atnaujinta May 30, 2017, 11:20 AM

Į pareigūnus kreipėsi Jonavos labdaros ir paramos fondo „Gerumo sparnai“ pirmininkė Loreta Velch, įtarusi, kad vienas fondo savanorių iš duonos kepyklos į „Gerumo sparnų“ būstinę Chemikų gatvėje pristato ne visą produkciją.

Vietos kriminalistai sekė 51 metų savanorį Kęstutį Š., kuris, pasikrovęs duoną į automobilio „Mercedes“ bagažinę, kažkodėl pasuko ne į Chemikų gatvę, o sustojo Fabriko gatvėje. Ten prie vagišiaus privažiavo duonos pirkėjas, į kurio mašiną buvo skubiai perdedami kepaliukai. Pareigūnai sučiupo vagišių ir pirklį su įkalčiais.

Pirkėjui greičiausiai nuo bausmės pavyks išsisukti. Baudžiamosios atsakomybės išvengs ir savanoriu apsimetęs vagišius, kadangi pagrobtų kepalų vertė neviršija 113 eurų. Jam gresia administracinė bauda nuo 86 iki 260 eurų arba areštas nuo 10 iki 30 parų.

Kęstutis Š. anksčiau buvo teistas už naminės degtinės laikymą. Jis prisipažino vogęs duoną, kuri būtų pasiekusi vargingai gyvenančių žmonių stalą. „Gerumo sparnų“ vadovė L.Velch dėkojo pareigūnams, operatyviai demaskavusiems ilgapirštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.