Šiaulių r. senolės santaupas išsaugojo netikėtai užsukęs sūnus

Pas senyvą moterį Šiaulių rajone netikėtai pasirodęs jos sūnus išsaugojo mamos 700 eurų ir padėjo policijai į areštinę uždaryti du sukčiavimu įtariamus asmenis.

Šiaulių r. senolės santaupas išsaugojo netikėtai užsukęs sūnus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Šiaulių r. senolės santaupas išsaugojo netikėtai užsukęs sūnus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2016, 9:45 AM, atnaujinta May 30, 2017, 11:54 AM

Kaip pranešą Šiaulių apskrities VPK, už grotų atsidūrė 24 ir 25 metų vaikinai, kurių vienam buvo nustatytas 2,09 prom. girtumas. Abu sulaikytieji su teisėsauga jau ne kartą yra turėję reikalų. Vienas jų tris kartus teistas už vagystes bei plėšimus ir šių metų pradžioje tik paleistas iš įkalinimo vietos, kitas – už įvairius nusikaltimus taip pat teistas tris kartus.

Tik antradienį policija informavo apie dar kovo 22-ąją įvykdytą šių jaunuolių pasikėsinimą apgauti senolę. Vienas įtariamųjų, paskambinęs 86-erių metų Šiaulių rajono, Micaičių kaimo, gyventojai, prisistatė policijos pareigūnu ir, pranešęs, kad senolės dukra sužalojo vaiką, paprašė 9 tūkst. eurų, kurie neva reikalingi sužalotosios tėvams sumokėti.

Po keleto valandų pas senolę taksi atvykęs tariamas policininkas senolės namuose jau skaičiavo gautus pinigus – 700 eurų, o automobilyje jo nekantriai laukė bendrininkas.

Jų nusikalstamą veiką nutraukė netikėtai pas moterį užsukęs jos sūnus su šeima. Išvydęs kieme stovintį taksi, vyras labai nustebo – svečių mama lyg ir nelaukė, o pati taksi paslaugomis niekada nesinaudojo.

Nuostaba dar padidėjo, kai jis motinos namuose pamatė vyruką, skubiai ant stalo metantį pinigus, sprunkantį pro duris ir įšokantį į kieme stovintį automobilį, kuris nuvažiavo Šiaulių link.

Moters artimieji savo automobiliu pasileido paskui bėglius, tačiau juos greit pametė iš akiračio. Važiuodami jie apie įvykį pranešė policijai, todėl netrukus pareigūnai, sustabdę taksi, įtariamuosius turėjo savo rankose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.