Sulaikyti kaliniams narkotikus permesti planavę asmenys

Po išsamaus tyrimo, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai, bendradarbiaujant su Kauno ir Alytaus apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų pareigūnais, nustatė ir sulaikė asmenų grupę, susijusią organizuotu nusikalstamumu.

Sulaikyta grupuotė įtariama organizavusi narkotinių medžiagų perdavimą į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją.<br>Prokuratūros nuotr.
Sulaikyta grupuotė įtariama organizavusi narkotinių medžiagų perdavimą į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją.<br>Prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-05 13:42, atnaujinta 2017-05-30 10:48

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, šios grupuotės nariai įtariami organizavę narkotinių medžiagų ir mobilaus ryšio telefonų perdavimą į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją.

Šeštadienį apie 16 val. Kauno r. esančioje degalinėje buvo sulaikyta Prienų rajono Balbieriškio miestelio gyventoja Ž.G. (gim. 1986 m.) ir Jonavos gyventojas L.M. (gim. 1989 m.). Sulaikymo metu Ž.G., kurios vyras atlieka laisvės atėmimo bausmę Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje, perdavė galimai narkotines medžiagas L.M.

Minėtos narkotines medžiagos permetimo būdu turėjo patekti sulaikytosios pilietės vyrui.

Po sulaikymo operacijos įtariamųjų namuose buvo vykdomos kratos. Kratų metų buvo rastas didelis kiekis mobilaus ryšio telefonų, anabolinių medžiagų, kurie galimai turėjo vėliau būti perduoti nuteistiesiems. Taip pat kratų metų rastos didelės pinigų sumos galimai įgytos nusikalstamu būdu.

Sulaikytieji buvo uždaryti į policijos areštinę, jiems pareikšti įtariamai dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis.

Prokuroro prašymu pirmadienį teismas įtariamajam L.M. skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 1 mėnesiui, įtariamajai Ž.G. paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.