N.Venckienės gaujos nariams – blogos žinios iš teismo

Bėglės Neringos Venckienės ir jos tetos Audronės Skučienės suburtos gaujos nariams nepavyko susidoroti su jų byloje valstybinį kaltinimą palaikančia prokurore Rita Poškiene.

Teismas nusprendė, kad prokurorės cigaretės neturi nieko bendro su byla, todėl A.Lobovo skundą atmetė.<br>G.Šiupario nuotr.
Teismas nusprendė, kad prokurorės cigaretės neturi nieko bendro su byla, todėl A.Lobovo skundą atmetė.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2016, 1:23 PM, atnaujinta May 30, 2017, 8:01 AM

Trečiadienį Šiaulių apygardos teismas atmetė teisiamojo Andrejaus Lobovo nušalinimą, nes jo teiginiai, kad prokurorė rūkė baltarusiškas cigaretes, todėl gali būti šališka niekaip nėra susiję su byla.

„Tai yra tik deklaratyvi A.Lobovo nuomonė, nepagrįsta jokiais konkrečiais įrodymais“, – portalui lrytas.lt sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Tai jau ne pirmas kartas, kai teisiami organizuotos nusikalstamos grupuotės nariai bando nušalinti jiems neįtikusią prokurorę.

Nušalinimą R.Poškienei buvo pareiškęs ir kitas teisiamasis Renaldas Ščiglinskas, bet teismas nelabai suprato, kuo jam prokurorė neįtiko.

Gavęs žodį R.Ščiglinskas užuot dėstęs argumentus, pradėjo skųstis savo sveikata, todėl jo nušalinimas buvo atmestas.

Kitas teismo posėdis šioje byloje įvyks balandžio 19 dieną. Nors pirmadienį A.Lobovas gyrėsi, kad posėdis atidėtas dėl jo pareikšto nušalinimo R.Poškienei, tai melas.

Petrauka buvo paskelbta todėl, kad prokurorė teismui pateikė naują, patikslintą kaltinamąjį aktą. Proceso dalyviai panoro su juo susipažinti.

A.Skučienės, A.Lobovo, R.Ščiglinsko , Gedimino Aiduko, Gintaro Banaičio, Violetos Banaitienės, Tatjanos Borovec, Rimanto Stanislavo Rimkevičiaus, Dariaus Kaminicko, Ramintos Baltrušaitienės ir Vitalijaus Keršio baudžiamąją bylą Šiaulių apygardos teismas bando nagrinėti nuo pernai metų gruodžio, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių iki šiol nepajudėjo iš mirties taško.

Gaujos nariams yra pareikšta daugybę kaltinimų, daugiausia dėl žmonių sekimo, šmeižto ir mirusiųjų atminimo paniekinimo, tačiau kai kuriems pateikti ir kaltinimai dėl viešų raginimų smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą.

A.Skučienė teisme turės aiškintis dėl kelių įvykdytų nusikaltimų – mirusiojo atminimo paniekinimo, trukdymo pareigūnams atlikti savo darbą, neteisėto informacijos apie žmonių privatų gyvenimą rinkimo ir jo panaudojimo, šmeižto.

Ne vieną bylą dėl savo „violetinės“ veiklos užsidirbę R.Ščiglinskas ir A.Lobovas yra kaltinami ne tik persekioję ir rinkę informaciją apie N.Venckienei neįtikusius žmones, bet ir dėl viešų raginimų smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą, o A.Lobovui pateikti kaltinimai ir dėl grasinimų nužudyti Laimutei Stankūnaitei atgauti dukrą sutikusią antstolę Sonatą Vaicekauskienę.

N.Venckienės ir jos pusbrolio Tado Skučo atžvilgiu byla išskirta. Paskelbta abiejų įtariamųjų paieška, teisėsaugininkai kreipėsi į JAV dėl N.Venckienės ekstradicijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?