Įkalintas žmogžudys ėmėsi sukčiaus amato

Už plėšimą ir nužudymą įkalintas kaišiadorietis 31 metų Kęstutis Tebėra nelaisvėje ėmėsi sukčiaus amato.

Teismas sprendimu recidyvistu pripažintas K.Tebėra laisvės oro galės įkvėpti po 10 metų.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Teismas sprendimu recidyvistu pripažintas K.Tebėra laisvės oro galės įkvėpti po 10 metų.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 4:17 PM, atnaujinta May 30, 2017, 3:34 AM

Atlikdamas bausmę Pravieniškių pataisos namuose vyriškis per pastaruosius šešerius metus nuteistas dar tris kartus. Pastarąjį nuosprendį dėl sukčiavimo ketvirtadienį K.Tebėrai paskelbė Šiaulių apylinkės teismas.

Kaišiadorietis pripažintas kaltu dėl apgavysčių perkant automobilius. Subendrinus bausmę su anksčiau skebtais nuosprendžiais, sukčiui skirta 10 metų nelaisvės.

Išmonės nestokojantis K.Tebėra socialiniame tinkle sugebėjo susipažinti su dviem merginomis ir tapti jų darbdaviu.

Nieko nenutuokiančioms pagalbininkėms kalinys nurodymus  dalindavo skambindamas iš įkalinimo įstaigos. Aferisto jauką 2014 m. prarijo du automobilių prekeiviai.

Iš vieno šiauliečio buvo nupirktas beveik 8500 eurų kainuojantis visureigis „Land Rover“, iš kito – visureigis „Volkswagen Touareg“ už 7530 eurų. Tačiau abu pardavėjai gavo ne visus pinigus – kameroje telefonu suokęs sukčius sugebėjo įtikinti prekeivius parduoti mašinas išsimokėtinai.

„Land Rover“ pardavėjas gavo tik 2000, o „VW Touareg“- 3000 litų (579,24 ir 868,86 euro).

Avansą prekeiviams perdavė ir sutartis pasirašė K.Tebėros pasamdytos pagalbininkės, kurias sukčius pristatydavo žmona, giminaite.

K.Tebėra kaltę neigė ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme.

Kaišiadorietis buvo nuteistas tik už apgaule įgytą „Land Rover“ automobilį, nes antrąjį sandorį užbaigė kiti kaliniai. Todėl šis epizodas išskirtas į atskirą bylą.

Bylą išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Martynas Galvičius konstatavo, kad įkalinimo įstaigoje ne kartą nusikaltusiam ir recidyvistu pripažintam K.Tebėrai svetimos įstatymuose įtvirtintos teisės normos – jis net neketina laikytis visuomenėje priimtų taisyklių.

K.Tebėra pirmąsyk buvo nuteistas 2007 m. – Kaišiadorių teismas jį pripažino kaltu dėl viešosios tvarkos nepaisymo. 2010-aisias Kauno apygardos teismas įkalino kaišiadorietį 14 metų už plėšimą ir nužudymą.

Tačiau Pravieniškėse atsidūręs nusikaltėlis nė neketino sustoti. 2014 m. ir 2015 m. jis buvo nuteistas už sukčiavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.