Pasieniečiai sulaikė italais apsimetusius albanus

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė du italais apsimetusius Albanijos piliečius. Į Airiją norėję skristi užsieniečiai kontrolės metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams pateikė po komplektą klastotų dokumentų.

Pasieniečiai sulaikė italais apsimetusius albanus.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai sulaikė italais apsimetusius albanus.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2016, 10:20 AM, atnaujinta May 30, 2017, 2:13 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį popiet Kauno oro uoste pasieniečiai tikrino reisu į Šanoną ketinusių vykti keleivių dokumentus. Patikros metu du vyrai VSAT pareigūnams pateikė įtartinas Italijos piliečių asmens tapatybės korteles. Jose pasieniečiai įžvelgė klastojimo požymių – buvo pakeistos dokumentų savininkų nuotraukos ir kai kurie įrašai.

Abiejų vyrų paprašyta papildomų dokumentų. Tuomet šie pasieniečiams ištiesė itališkus vairuotojų pažymėjimus ir sveikatos draudimo polisus. Nustatyta, kad šie dokumentai – visiškos klastotės.

Apžiūros metu tarp asmeninių užsieniečių daiktų pasieniečiai aptiko ir tikruosius „italų“ dokumentus. Paaiškėjo, kad jais apsimesti mėgino 21 ir 22 metų Albanijos piliečiai. Savo pasus jie buvo paslėpę storuose užrašų knygučių viršeliuose.

Nustatyta, kad abu vyrai trečiadienį į Kauną legaliai atvyko Šengeno vidaus reisu iš Kopenhagos. Šios kelionės metu užsieniečiai turėjo teisėtai jiems išduotus naujo pavyzdžio Albanijos piliečių pasus su biometrinių duomenų lustais. Tokie dokumentai suteikia teisę jų savininkams legaliai keliauti Šengeno erdvėje. Tačiau tokių pasų nepakanka norint vykti į Jungtinę Karalystę ir Airiją, mat šios šalys iš Albanijos piliečių reikalauja turėti vizas.

Ikiteisminį tyrimą dėl disponavimo suklastotais dokumentais ir jų panaudojimo pradėję pasieniečiai Albanijos piliečius po apklausų uždarė į areštinę. Jiems už padarytą nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.