Teisėsaugininkai nepasiduoda N.Venckienės šalininkų spaudimui

„Violetiniams“ veikėjams nesiseka susidoroti su valstybinį kaltinimą vadinamojoje Garliavos seklių byloje palaikančia prokurore Rita Poškiene – Šiaulių apygardos teismas atmetė jai pareikštą nušalinimą, o Kauno apylinkės prokuratūra nemato pagrindo, kodėl prokurorės atžvilgiu turėtų būti atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Kartu su A.Skučiene teisiamas A.Lobovas visais įmanomais būdais bando nuo bylos nušalinti prokurorę.<br>G.Šiupario nuotr.
Kartu su A.Skučiene teisiamas A.Lobovas visais įmanomais būdais bando nuo bylos nušalinti prokurorę.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 11:04 AM, atnaujinta May 28, 2017, 7:59 AM

Ikiteisminio tyrimo metu vos ne kiekvieną prokurorės žingsnį skundę bėglės Neringos Venckienės ir jos tetos Audronės Skučienės suburtos gaujos nariai, šią tradiciją tęsia ir bylą perdavus nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Šįkart vienam teisiamųjų Andrejui Lobovui užkliuvo R.Poškienės rūkamos cigaretės. Dėl jų prokurorei buvo pareikštas nušalinimas, ji taip pat apskųsta Generalinei prokuratūrai.

„Ji rūko baltarusiškas kontrabandines cigaretes, todėl diskreditavo prokuratūros tarnautojo vardą ir padarė valstybei neturtinę moralinę ir organizacinę žalą“, – savo skunde teigė A.Lobovas.

Tą patį jis klykė ir socialiniame tinklalapyje „Facebook“, o po to pareiškė, kad R.Poškienės sukėlė didelį rezonansą, todėl esą ši prokurorė negali atstovauti prokuratūrai Šiaulių apygardos teisme vykstančiame teismo procese.

Balandžio 4 dieną Šiaulių apygardos teismas atmetė A.Lobovo nušalinimą R.Poškienei. Teismo nuomone, prokurorės rūkamos cigaretės niekaip nėra susijusios su nagrinėjama byla.

Neigiamą atsakymą 2012 metų gegužės 17 dieną šuns balsu prie prezidentūros kaukęs jonavietis gavo ir iš Kauno apylinkės prokuratūros, kuriai Generalinė prokuratūra persiuntė jo pretenzijas prokurorei.

Atsakyme rašoma, kad su skundu buvo susipažinta, R.Poškienė turėjo paaiškinti savo elgesį, tačiau jokių pažeidimų nustatyta nebuvo.

„Pranešime nurodytos aplinkybės, abejonės dėl prokurorės neprocesinių veiksmų teisėtumo, juo labiau to sukelto rezonanso visuomenėje yra nepagrįstos“, – rašoma atsakyme A.Lobovui.

Taip pat pabrėžiama, kad jei žmogus turi prekių, kurios nėra skirtos Lietuvos rinkai, visiškai nereiškia, kad jos įgytos ir laikomos neteisėtai.

„Nesant kitų objektyvių duomenų, išskyrus kaltinimą byloje palaikančios prokurorės nušalinimu suinteresuotų kaltinamųjų manymą, nėra pagrindo prokurorės veiksmų vertinti kaip akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas, laikymas, gabenimas, naudojimas realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, ar tarnybinio pažeidimo požymių“, – A.Lobovui paaiškino Kauno apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Virgilijus Čirpus.

A.Lobovas šioje byloje yra kaltinamas persekiojęs žmones ir rinkęs apie juos informaciją, viešai raginęs smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą bei grasinęs nužudyti Laimutei Stankūnaitei atgauti dukrą sutikusią antstolę Sonatą Vaicekauskienę.

Be jo teisiamųjų suole taip pat sėdi A.Skučienė, Renaldas Ščiglinskas, Gediminas Aidukas, Gintaras Banaitis, Violeta Banaitienė, Tatjana Borovec, Rimantas Stanislavas Rimkevičius, Darius Kaminickas, Raminta Baltuškienė ir Vitalijus Keršis.

N.Venckienės ir jos pusbrolio Tado Skučo atžvilgiu byla išskirta.

Šiaulių apygardos teismas šią bylą bando atversti nuo pernai metų gruodžio, tačiau nesėkmingai.

Antradienį teismas vėl turėjo skelbti pertrauką, nes teisiamieji pareiškė nušalinimą visam Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.