Žiaurų 19-metės poelgį paskatino skaudūs praeities įvykiai

Aiškėja priežastys, galėjusios prisidėti prie siaubingo 19-metės Šakių rajono gyventojos Karolinos A. žingsnio – savo 7 mėnesių sūnelio įmetimą į šulinį. Nepilnoje šeimoje augusi mergina dar būdama 18 metų susidūrė su skaudžia neteisybe – nukentėjo nuo aferistės, kuri Karolinos vardu prisiėmė greitųjų kreditų.

Pasikėsinimu į savo vaiko gyvybę įtariama Karolina A. praeityje patyrė didelę skriaudą.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Pasikėsinimu į savo vaiko gyvybę įtariama Karolina A. praeityje patyrė didelę skriaudą.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Pasikėsinimu į savo vaiko gyvybę įtariama Karolina A. (berniukas buvo įmestas į šį šulinį) praeityje patyrė didelę skriaudą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pasikėsinimu į savo vaiko gyvybę įtariama Karolina A. (berniukas buvo įmestas į šį šulinį) praeityje patyrė didelę skriaudą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 10:22 PM, atnaujinta May 27, 2017, 12:38 PM

Karolina jautriai reagavo į apgavystę. Manoma, kad anksti patirta skriauda, dėmesio stoka nepilnoje šeimoje, skurdas ir vėliau sekęs kūdikio tėvo abejingumas nulėmė kraupų jos poelgį. Vaikelį išgelbėjo Karolinos kaimynas Algimantas Brazaitis.

Šakių rajono apylinkės teismas kitą savaitę atvers sukčiavimo bylą, kurioje Karolina A. yra pripažinta nukentėjusiaja. Daugiau nei prieš metus ją apgavo vyresnė mergina, pasinaudojusi jos asmens dokumentais ir banko kortele.

Karolinos vardu internete užpildžiusi prašymą greitųjų kreditų bendrovei, apgavikė išgrynino maždaug 500 eurų dydžio paskolą.

Tuo metu Karolina A. lankė virėjų rengimo kursus Marijampolėje. Šiame mieste ji ir susipažino su aferiste, išviliojusi dokumentus ir pinigus. Kol mergina nesikreipė į teisėsaugą, kreditoriai reikalavo sumokėti skolą.

Neatmetama, kad bendrininkė pasidalijo laimikiu su bendrininkais, kurių teisėsaugai nepavyko nustatyti.

Vėliau mergina pastojo nuo vyriškio, įkopusio į ketvirtą dešimtį. Sužinojęs apie nėštumą, kūdikio tėvas nutraukė su ja santykius.

Vieniša jauna mama savo sūnų į šulinį įmetė prie namų 2016 metų vasario 10-osios rytą. Karolina A. gyveno su savo tėvu, kuris buvo išvykęs į darbą.

Karolina A. tvirtino, kad ji pasikėsino į vaikelio gyvybę, neištvėrusi psichologinės įtampos.

Anot Kauno prokuroro Andriaus Kiuršino, nusikaltimą lėkė finansiniai, emociniai ir medicininiai motyvai“.

Mėginusiai nužudyti kūdikį moteriai skirtas namų areštas. Karolinos sūnus šiuo metu auga Šakių vaikų globos namuose, o ji gyvena Šakių apylinkėse pas savo motiną. Jos tėvai yra išsiskyrę.

Būdama namuose viena, Karolina A. įmetė aprengtą sūnų į šulinį ir uždengė šiferio lakštais.

Paskui ji verkdama nubėgo pas A.Brazaitį ir sušuko: „Nužudžiau vaiką!“

Kaimynas puolė prie šulinio ir ištraukė kūdikį be gyvybės požymių. A.Brazaitis atliko dirbtinį kvėpavimą – vaikelis po kelių minučių atsigavo, ėmė verkti.

Kūdikis liko gyvas per stebuklą. Šulinio vandens gylis – 6 metrai, o vandens temperatūra vasarį siekė vos 4 laipsnius.

Atbėgus kaimynui, kūnelis nebuvo paniręs, plūduriavo ant nugaros – greičiausiai tai jį ir išgelbėjo nuo mirties.

Šių metų sausio pradžioje Lietuvą sukrėtė vaikžudystė Kėdainių rajone, kur vietos gyventojas Aurelijus Beras įmetė į šulinį du savo mažamečius vaikus. Mažyliai nuskendo, o jų tėvas buvo pripažintas nepakaltinamu, jam bus skirtas priverstinis gydymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.