Nuo pareigūnų pasprukęs degtindaris laisve mėgavosi neilgai

Penkis kartus už įvairius nusikaltimus teistas, pastaruoju metu į pareigūnų akiratį dėl naminės degtinės gaminimo patekęs Raseinių rajono gyventojas 47 metų Antanas S. šio amato nemetė net ir susimokėjęs teismo skirtą 12 tūkstančių 740 litų (3 tūkstančių 690 eurų) baudą.

Naminės degtinės varykloje pareigūnai rado ne tik aparatą naminei degtinei gaminti, bet ir kelias tonas raugo.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Naminės degtinės varykloje pareigūnai rado ne tik aparatą naminei degtinei gaminti, bet ir kelias tonas raugo.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Naminės degtinės varykloje pareigūnai rado ne tik aparatą naminei degtinei gaminti, bet ir kelias tonas raugo.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Naminės degtinės varykloje pareigūnai rado ne tik aparatą naminei degtinei gaminti, bet ir kelias tonas raugo.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 27, 2016, 12:55 PM, atnaujinta May 27, 2017, 11:34 AM

Kai į pogrindinį verslą įjunkusį verteivą vėl užklupo policijos pareigūnai, šis iš įvykio vietos paspruko, tačiau laisve mėgavosi neilgai – besislapstantį Antaną S. susekę kriminalistai jį sulaikė ir įkišo už grotų.

Rado du šimtus litų naminės

Dėl nelegalaus naminės degtinės gaminimo Antanas S. į pareigūnų akiratį pateko prieš kelerius metus.

2013-ųjų spalio 22-ąją Antaną S. su bendrininku Šilininkų (Raseinių r.) kaimo miške varančius naminę degtinę užklupo policijos policijos pareigūnai.

Tąkart kriminalistai paėmė aparatą naminei varyti ir apie 200 litrų jau pagaminti spėtų svaigalų.

Bylą išnagrinėjęs teismas Antanui S. skyrė 12 tūkstančių 740 litų (3 tūkstančių 690 eurų) baudą.

Užkluptas degtindaris spruko visureigiu

Informacijos, kad solidžią baudą sumokėjęs degtindaris vėl ėmėsi šio verslo, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai gavo šių metų pradžioje.

Dėl namų gamybos alkoholinių gėrimų gaminimo ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai balandžio 11-ąją surengė įtariamojo sulaikymo operaciją.

Į Raseinių rajone, Šiluvos seniūnijoje, esantį Rainiškių kaimo mišką atvykę kriminalistai tankmėje aptiko naminės degtinės varyklą, kurioje triūsė jiems jau geria pažįstamas Antanas S.

Pamatęs pareigūnus, degtindaris įšoko į pagamintos produkcijos jau pakrautą rusų gamybos krovininį UAZ-3303 be valstybinių numerių ir spruko tik jo paties miške išvažinėtomis vėžėmis.

Keturiais ratais varomas visureigis lengvai dideliu greičiu laviravo giliomis miško vėžėmis kalnais ir pakalnėmis, tad vytis jį lengvuoju policijos automobiliu galimybių nebuvo.

Į pareigūnų gestus stoti bėglys nereagavo, jo nesustabdė ir kriminalistų paleisti šūviai. Sprukdamas degtindaris pametė dvi talpas su keliomis dešimtimis litrų naminės.

Bėglys paspruko dar du kartus

Nors bėgliui pavyko pasprukti, jo visureigis po kelias valandas trukusių paieškų buvo rastas miško brūzgynuose.

Naminės degtinės varykloje pareigūnai rado ne tik aparatą naminei degtinei gaminti, bet ir kelias tonas raugo.

Įvykio vietą ir bėglio pamestą visureigį apžiūrėję kriminalistai surinko įkalčius, bylojančius apie Antano S sąsajas su šia nusikalstama veika ir paskelbė jo paiešką.

Policijos patruliai Antano S. vairuojamą „Audi A3“ Raseinių rajono keliuose pastebėjo ir stabdė balandžio 12 bei 13 dienomis. Tačiau bėglys pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso.

Sustabdė tik pareigūno šūvis

Laisve kelis kartu nuo jį persekiojusių policininkų pasprukti sugebėjęs Antanas S. mėgavosi neilgai.

Balandžio 21-osios vakare Šiaulių AVPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos Paieškos skyriaus kriminalistai, kuriems talkino Raseinių policijos komisariato patruliai Antaną S. pastebėjo Ginčaičių (Raseinių r.) kaime.

Policijos ieškomas vyras važiavo moters vairuojamame automobilyje. Patrulių reikalavimui sustoti vairuotoja pakluso.

Nelaukdamas, kol policininkai prisiartins prie automobilio, Antanas S. iš jo iššoko ir leidosi bėgti.

Kai kelią bėgliui pastojo platus, vandens pilnas melioracijos griovys, jis nedvejodamas į jį įšoko ir leidosi toliau. Šalto vandens neišsigando ir bėglį persekioję policininkai.

Į pareigūnų apsuptį patekęs Antanas S. pasidavė tik išgirdęs iš tarnybinio ginklo paleistą perspėjamąjį šūvį.

Teismas įtariamąjį leido suimti

Sulaikytam bėgliui buvo uždėti antrankiai, jis uždarytas į Šiaulių apskrities policijos areštinę.

Antanui S. buvo pareikšti įtarimai ne tik dėl neteisėto stiprių namų gamybos alkoholinių gėrimų gaminimo, turint tikslą juos platinti.

Pasprukti nuo pareigūnų bandęs degtindaris bus patrauktas ir administracinėn atsakomybėn.

Antanui S. surašyti keturi administracinių teisės pažeidimų protokolai: trys už tai, kad nepakluso policijos pareigūnų teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, vienas – už tai, kad nevykdė teisėto policijos pareigūnų nurodymo sustoti.

Už grotų patekęs degtindaris ten liko ilgesniam laikui – teismas Antaną S. leido suimti mėnesiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.