Košmaras Kauno gimnazijoje – į paauglio kūną gesintos cigaretės

Kauno apygardos teismas pirmadienį pradėjo svarstyti baudžiamąją bylą, kurioje 15 ir 16 metų moksleiviai kaltinami bendramokslio kankinimu ir turto prievartavimu. Paauglys buvo terorizuojamas pusę metų – gimnazistai gesino jam į ranką cigaretes, reikalaudami vis didesnių duoklių.

Kauno apygardos teisme pirmadienį įvyko pirmas šiurpios nepilnamečių patyčių ir reketo bylos posėdis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kauno apygardos teisme pirmadienį įvyko pirmas šiurpios nepilnamečių patyčių ir reketo bylos posėdis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-09 16:44, atnaujinta 2017-05-26 03:14

Tarp bendraamžių dominuoti mėgstantys du jaunuoliai savo patyčių objektu pasirinko silpnesnį, ramaus būdo vaikiną. Smurtas prasidėjo 2015 metų pradžioje vienoje miesto gimnazijų ir tęsėsi iki mokslo metų pabaigos.

Iš pradžių vaikinai reikalavo atiduoti jiems 35 eurus – kad grasinimas atrodytų įtikinamesnis, vienas smurtautojų smogė aukai kumščiu į galvą. Egzekucija buvo surengta gimnazijos patalpose.

Kitą kartą paauglys buvo užpultas tos pačios mokyklos stadione. Skriaudikų apetitas augo – jie pareikalavo, kad moksleivis jiems nedelsiant pristatytų dviratį, pinigus. Vaikinui prašant palikti jį ramybėje, buvo surengta dar žiauresnė egzekucija. Užpuolikai spyrė jam į galvą, gesino į ranką nuorūkas ir davė trumpą terminą kuo greičiau atiduoti reikalaujamus pinigus bei daiktus.

Po paskutinio išpuolio nepilnametis išdrįso papasakoti savo artimesiems apie mokykloje patiriamas kančias. Pastarieji kreipėsi į policiją. Pareigūnams pavyko surinkti svarius įrodymus prieš gimnazistus ir perduoti bylą į teismą. Vaikinams už žiaurius nusikaltimus gresia iki 5 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.