Nuosprendis Jonavos iškrypėliui šokiravo mergaičių artimuosius

Kauno apygardos teismo teisėjas Viktoras Preikšas skyrė švelnų nuosprendį 17-mečiui prievartautojui iš Jonavos. Vaikinas teisiamųjų suole atsidūrė dėl visą šalį sukrėtusių lytinių nusikaltimų – 10-metės išprievartavimo daugiabučio laiptinėje ir pasikėsinimo išprievartauti 7 metų mergaitę. Iškrypėliui skirta nelaisvės bausmė šokiravo mergaičių artimuosius – jį nuspręsta įkalinti 3 metams ir 6 mėnesiams.

Kauno apygardos teismas Jonavos iškrypėliui skyrė palyginti švelnią bausmę. Vežamas į teismus, jis slėpdavo veidą po juoda kauke.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno apygardos teismas Jonavos iškrypėliui skyrė palyginti švelnią bausmę. Vežamas į teismus, jis slėpdavo veidą po juoda kauke.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2016, 5:23 PM, atnaujinta May 26, 2017, 3:14 AM

Prokuroras Edvinas Alosevičius siūlė skirti paaugliui 9 metų nelaisvės bausmę, tačiau teismas ją nurėžė beveik trigubai.

Policijai dar iki paskutinių šiurpių nusikaltimų gerai žinomas jonavietis išteisintas dėl 10-metės išžaginimo ir pasikėsinimo išprievartauti 7 metų mergaitę. Jis nuteistas tik dėl vieno iš trijų kaltinimų – vyresnės mergaitės seksualinio prievartavimo.

Draugų „Asilu“ pravardžiuojamas iškrypėlis mokėsi vienoje Jonavos mokyklų. Nusikaltimą jis įvykdė 2014 metų gruodį. Įtarta, jog vieną dieną jis laiptinėje užpuolė 7 metų, o kitą dieną – 10 metų aukas. Dienos metu mergaičių buvo patykota skirtinguose daugiabučiuose. Tuo metu vaikinui buvo 16 metų.

Neasocialioje šeimoje augantis paauglys buvo sulaikytas praėjus šešioms dienoms nuo nusikaltimo. Pareigūnai apklausė kelis šimtus liudininkų, 30 vyriškių, teistų už lytinius nusikaltimus. Kol vyko jo paieškos, Jonavoje buvo kilusi panika, tėvai bijojo išleisti savo mažametes dukras į mokyklas, būrelius.

Paauglį operatyviai padėjo surasti DNR ekspertizė ir pirštų atspaudai. Anksčiau jis buvo padaręs nusikaltimą, tad pareigūnai turėjo jo pirštų atspaudų pavyzdį.  

Teisėsaugos pareigūnai įsitikinę, kad vaikinui buvo skirta pernelyg švelni bausmė. Jei prokuratūra neskųs Kauno apygardos teismo verdikto, į laisvę jis išeis po dviejų metų, nes pusantrų metų jau išbuvo suimtas iki nuosprendžio paskelbimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?