Broliai sukčiai dėjosi verslininkais

Lietuvių kalbos nesuprantantys ir išgerti mėgstantys kaimo gyventojai lyg masalas traukė nekilnojamojo turto ekspertais apsimetančius vilniečius brolius. Jie pusvelčiui nupirkdavo savo aukų turtą arba vertė juos mokėti nebūtas skolas.

Laisvės atėmimo bausmę jau atliekantis A.Butkus išgirdo dar vieną teismo nuosprendį. Šįkart – ir vėl už aferas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Laisvės atėmimo bausmę jau atliekantis A.Butkus išgirdo dar vieną teismo nuosprendį. Šįkart – ir vėl už aferas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Butkus irgi išgirdo teismo nuosprendį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Butkus irgi išgirdo teismo nuosprendį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

May 11, 2016, 7:03 PM, atnaujinta May 25, 2017, 10:27 PM

Vilniečiai 37 metų Antanas Butkus bei jo brolis 35-erių Leonas Butkus išgirdo dar vieną teismo nuosprendį.

Broliai kaskart už grotų siunčiami už panašias aferas – turto išviliojimą iš pagyvenusių, ligotų ar išgerti mėgstančių gyventojų.

Teks skaičiuoti bausmes

Vilniaus apygardos teismas baigė nagrinėti prieš dešimtmetį įvykdytų aferų bylą, todėl kai kuriems nusikaltimams jau suėjo senaties terminas, o dėl ilgai užsitęsusio proceso teismui teko švelninti bausmes.

Vienas kaltinamųjų – Julijus Gulevičius mirė nesulaukęs teismo nuosprendžio.

Už kitus nusikaltimus bausmę atliekantis A.Butkus nelaisvėje turės praleisti dar pusketvirtų metų, o jo brolis L.Butkus – pusantrų metų.

Kiek laiko broliai iš viso turės išbūti už grotų, teismai apskaičiuos, kai įsiteisės visi nuosprendžiai.

Lygtine dvejų metų laisvės atėmimo bausme nuteistas ir jų bendrininkas Olegas Anuškevičius.

Per jo 45-ąjį gimtadienį nuosprendį paskelbęs teismas atsižvelgė į tai, kad O.Anuškevičius yra silpnos sveikatos, bet turi nuolatinį darbą, todėl jam leista likti laisvėje.

Keitėsi kainos ir savininkai

Trijulė nuteista už tai, kad 2005 metais iš Trakų rajono gyventojo Stepono Skorupsko neteisėtai įgijo Aukštadvario seniūnijoje esantį 4,81 hektaro žemės sklypą.

Pareigūnams sukėlė įtarimų lietuvių kalbos nesuprantančio garbaus amžiaus vyro pasirašytas įgaliojimas, kuriuo jis visiškai nepažįstamam O.Anuškevičiui leido laisvai naudotis dviem jo žemės sklypais.

O.Anuškevičius pensininko žemę už 16 tūkstančių litų pardavė J.Gulevičiaus tėvui, kuris po kurio laiko sklypą vėl padovanojo savo sūnui. Vėliau sklypas už 240 tūkstančių litų buvo parduotas L.Butkui, o šis jį vos už 10 tūkstančių litų pardavė brolio bendrovei „Butvalda“.

Tokiais pirkėjų manevrais prokurorai susidomėjo 2006 metais, kai apgautas S.Skorupskas kreipėsi į Trakų rajono apylinkės teismą prašydamas panaikinti pirkimo–pardavimo sandorius.

Jis tikino neketinęs parduoti žemės, o įgaliojimą ja naudotis pasirašęs už pažadus rūpintis juo iki gyvos galvos.

Moteris tapo skolininke

Į sukčių pinkles pateko dar viena bendrovės „Butvalda“ klientė Vladislava Mikučionienė. Alkoholiu piktnaudžiavusi menko išsilavinimo moteris norėjo už 100 tūkst. litų parduoti savo namą, tačiau po ilgų derybų dėl kainos savo sprendimą pakeitė.

Už nutrauktą sutartį A.Butkaus bendrovei ji turėjo sumokėti 3 tūkstančių litų baudą, tačiau pasirašė suklastotą vekselį, pagal kurį už nekilnojamojo turto pardavėjų paslaugas liko skolinga 50 tūkstančių litų.

V.Mikučionienės artimieji pareigūnams pasakojo, kad moteris neskaitė dokumento, nes visiškai pasitikėjo dažnai pas ją užsukdavusiu A.Butkumi.

Kai jis atnešė avansą už perkamą namą, pensininkė net neskaičiavusi pinigų juos įsikišo į kišenę.

Melagingą vekselį A.Butkus pateikė antstoliams, kad išieškotų skolą. Tačiau sumokėti visos sumos moteriai neprireikė – sukčių veiklą nutraukė ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.