Kyšis aptirpdė mediko veiklą

Nušalinus nuo pareigų Šilutės ligoninės Vidaus ligų skyriaus vedėją 59 metų Kastytį Giedriką, pacientai priversti važinėti į Klaipėdą – rajone neliko kardiologo, galinčio konsultuoti širdies ir kraujagyslių ligomis sergančius žmones.

Šilutės ligoninei reikia trijų kardiologų, bet šiuo metu nėra nė vieno.
Šilutės ligoninei reikia trijų kardiologų, bet šiuo metu nėra nė vieno.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

May 11, 2016, 6:53 AM, atnaujinta May 26, 2017, 12:10 AM

Šilutėje ilgai dirbančio K.Giedriko karjera susvyravo po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) darbuotojai šiam medikui pareiškė įtarimus dėl galimai reikalauto kyšio ir jo priėmimo vykdant tarnybos įgaliojimus.

Įtariama, jog K.Giedrikas neteisėto atlygio pareikalavo už pažymą, kurią vienas pacientas turėjo pateikti neįgalumą nustatančiai komisijai.

Iš pradžių žmogus medikui neva siūlęs už paslaugą paimti 20 eurų, bet tokios sumos turbūt neužteko. Tada pacientas K.Giedrikui esą įteikęs 100 eurų už tai, kad gautų reikiamą pažymą.

Šilutiškis gydytojas buvo sučiuptas su įkalčiais – jo kabinete pasirodę STT agentai per kratą rado pinigų.

„Mums tai – kaip perkūnas iš giedro dangaus. Sunku patikėti, kad jis ko nors reikalavo.

Tokio įvykio mūsų ligoninėje dar nebuvo“, – stebėjosi konsultacinės poliklinikos vedėjas Leonas Balčėnas.

Šilutės ligoninės vyriausiais gydytojas Darius Steponkus šį mediką laikinai nušalino nuo skyriaus vedėjo pareigų: „Jis ligoninėje dirba kaip gydytojas, bet negali konsultuoti pacientų, diagnozuoti ligų, išrašinėti valstybės kompensuojamųjų vaistų receptų, neįgalumo pažymų.“

Ligoninės vadovas neatmetė, jog K.Giedriko kabinete galėjo įsiplieksti koks nors konfliktas arba nesusipratimas, po kurio pacientas nusprendė kreiptis į teisėsaugos institucijas.

K.Giedrikas dar puse etato darbavosi tose pačiose patalpose įsikūrusioje Šilutės konsultacinėje poliklinikoje. Jis buvo vienintelis rajone konsultacines paslaugas galėjęs teikti kardiologas.

Kai kurie širdies ir kraujagyslių ligomis sergantys šilutiškiai nepatenkinti – dabar jiems dėl konsultacijų, vaistų ir pažymų tenka vykti į Klaipėdos ligoninių kardiologijos centrus.

Šilutės ligoninės vadovas pripažino, jog blogai, kad žmonės negauna paslaugų gyvenamojoje vietoje.

Gyventojai informuoti, jog jiems teks kreiptis į kitas gydymo įstaigas, iš naujo registruotis, laukti eilėje. Naujasis kardiologas rezidentas turėtų atvykti tik vasaros pabaigoje.

Šilutiškius aptarnaujančiai ligoninei reikia trijų kardiologų, o dabar nėra nė vieno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.