16-metės išžaginimu įtariamas vyras nutarė nebežaisti slėpynių

Kauno apygardos prokuratūrai nereikės skelbti 16-metės išžaginimu jos draugės akivaizdoje įtariamo 42 metų vyro paieškos. Ketvirtadienį jis pats paskambino policijai ir paklausė, kada galėtų atvykti į komisariatą ir duoti parodymus. Pareigūnams jo nepavyko rasti kelias paras.

Nepilnametės išžaginimu Prienų rajone įtariamas vyriškis pats nusprendė prisistyti teisėsaugai.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Nepilnametės išžaginimu Prienų rajone įtariamas vyriškis pats nusprendė prisistyti teisėsaugai.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 12:10 PM, atnaujinta May 25, 2017, 9:12 PM

Vyriškis suprato, kad slapstytis neverta. Artimiausiu metu jis turėtų būti apklaustas. Paskui gali būti sprendžiamas jo suėmimo klausimas.

Kauno apygardos prokuratūros atstovė Erika Bogusevičiūtė naujienų portalui lrytas.lt pranešė, kad artimiausiu metu ketinama papildomai apklausti nukentėjusią paauglę, ji turėtų patikslinti savo parodymus.

Paauglė tvirtino pirmadienio naktį buvusi išprievartauta Prienų apylinkėse esančiame sodo namelyje savo bendraamžės draugės akivaizdoje jaunimo vakarėlio metu.

Abi merginos gyvena Kaune. Draugai jas iš šio miesto į Prienų rajoną sekmadienį nuvežė automobiliu. Pirminiais duomenimis, pobūvis vyko vieno kompanijos dalyvio sode.

Kaip sodo namelyje atsidūrė gerokai vyresnis vyras, pareigūnai neatskleidžia. Kol kas neaišku, kas jį sieja su pobūvio dalyviais. Sodo namelis, kuriame buvo įvykdytas nusikaltimas, jam nepriklauso.

Vidurnaktį šis vyriškis užsidarė kambaryje su dviem merginomis. Kiti puotos dalyviai galėjo būti apsvaigę nuo alkoholio ir užmigę. 

Įtariama, kad grasindamas paauglėms, jis vieną jų išžagino. Moksleivė buvo išprievartauta savo draugės akivaizdoje.

Puotos draugams kaunietės nepasakojo, kas įvyko. Grįžusios namo, jos verkdamos viską išklojo savo tėvams, ir jjie kreipėsi į policiją. 

Teisėsaugos pareigūnai nelinkę manyti, kad merginos kalba netiesą. Jie iškėlė bylą dėl nepilnametės išžaginimo ir jos bendraamžės tvirkinimo. Jei bus įrodyta vyro kaltė, jis bus nuteistas nuo 3 iki 10 metų laisvės atėmimo bausme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.