Pedofilijos skandalo pūtėja apipylė teismą naujais prašymais

Dėl poveikio Laimutės Stankūnaitės dukrai teisiama 65 metų garliavietė Ona Girdauskienė ir jos advokatas ketvirtadienį Kauno apylinkės teismui pateikė kelis naujus prašymus: nutraukti šią bylą dėl senaties, grąžinti ją prokuratūrai ir sujungti ją su kita byla, iškelta O.Girdauskienei ir jos kaimynams Kedžiams dėl mergaitės tvirkinimo.

Poveikio L.Stankūnaitės dukrai byloje kaltinama O.Girdauskienė (nuotr.) nieko nepešė, teismui pateikusi kelis naujus prašymus.<br>Lrytas.lt nuotr.
Poveikio L.Stankūnaitės dukrai byloje kaltinama O.Girdauskienė (nuotr.) nieko nepešė, teismui pateikusi kelis naujus prašymus.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 3:04 PM, atnaujinta May 25, 2017, 8:32 PM

Teisėjas Rimantas Sipavičius, kurį O.Girdauskienė anksčiau nepagrįstai mėgino nušalinti du kartus, visus šiuos prašymus atmetė.

Posėdžio metu taip pat buvo pagarsinta bylos medžiaga, prieš O.Girdauskienę surinkti įrodymai, dokumentai.

„Byla juda link pabaigos. Birželį turėtų būti sakomos baigiamosios kalbos“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo nukentėjusią mažametę atstovaujantis advokatas Egidijus Jonas Grigaravičius.

O.Girdauskienė tariamo pedofilijos skandalo įkarštyje neatsitraukdavo nuo mergaitės, tuo metu gyvenusios Garliavoje pas savo tetą Neringą Venckienę. Teisėsauga surinko įrodymų, jog kaimynė liepdavo mažametei pasakoti išmoktą istoriją apie tris pedofilus. O.Girdauskienė mergaitę ir filmavo.

Mažametė prisiminė apie jai darytą poveikį, liudydama teisme nuotoliniu būdu. Ankstesniuose posėdžiuose taip pat buvo apklausti liudininkai ir O.Girdauskienė, neigianti savo kaltę.

Už aktyvų palaikymą kaimynei buvo atlyginta. N.Venckienė, tapusi Seimo nare, įdarbino O.Girdauskienę savo padėjėja, bet kai buvusi teisėja pabėgo į užsienį, kaimynė darbo neteko. JAV besislapstančią N.Venckienę šios šalies institucijos turėtų perduoti Lietuvai.

L.Stankūnaitė jos dukrai pramanus kalbėjusiai O.Girdauskienei pateikė 30 tūkst. eurų ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Tame pačiame teisme svarstoma dar viena byla, iškelta dėl mergaitės tvirkinimo O.Girdauskienei, N.Venckienės tėvams Vytautui Kedžiui ir Laimutei Kedienei. L.Stankūnaitė jiems yra pareiškusi dviejų milijonų litų (579,2 tūkst. eurų) civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Mergaitė, iš Kedžių ir Venckų namų perduota L.Stankūnaitei, atskleidė, kaip Garliavoje buvo verčiama pasakoti nebūtas istorijas apie ją prievartavusius tris vyrus, „kremą“ ir „sysalus“. Mažametės žodžius patvirtino ir teisėsaugos slapta daryti įrašai – klausymosi įranga buvo sumontuota po Kauno teisėjo Jono Furmanavičiaus ir L.Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės nužudymo, įvykdyto 2009 metų spalio 5 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.