Nagrinėjama apgaulingos buhalterijos Tauragės mokykloje bylą

Klaipėdos apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 56 m. buvusi Tauragės

Teisiamajame posėdyje buvo pagarsintas teismui pateiktas kaltinamasis aktas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Teisiamajame posėdyje buvo pagarsintas teismui pateiktas kaltinamasis aktas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 3:42 PM, atnaujinta May 25, 2017, 7:38 AM

Teisiamajame posėdyje buvo pagarsintas teismui pateiktas kaltinamasis aktas. Jame nurodyta, kad O. Ž. 2003-2013 m. siekdama kaip tariamai jai priklausantį darbo užmokestį pasisavinti didelės vertės svetimą turtą – Tauragės Martyno Mažvydo pagrindinei mokyklai ir joje besimokančių mokinių švietimui, ugdymui skirtas Tauragės rajono savivaldybės pinigines lėšas, apgaulingai tvarkė apskaitą. Teigiama, kad nors moteriai priklausantis darbo užmokestis būdavo išmokėtas, ji dar papildomai pagal bankams pateiktus mokėjimo nurodymus persivesdavo sau įvairaus dydžio pinigų sumas.

Direktorius kaltinamas tuo, kad nerūpestingai, netinkamai bei iš dalies neatliko jam paskirtų pareigų. Kaip nurodyta prokuroro pateiktame dokumente, V. M. nekontroliavo jam pavaldžios darbuotojos veiksmų apskaičiuojant darbo užmokesčius, piniginių lėšų mokėjimų pervedimo iš mokyklos sąskaitos banke pagrįstumo, todėl sudarė galimybę moteriai pasisavinti jo vadovaujamai įstaigai skirtus pinigus. Be to, nurodoma, kad V. M. neorganizavo tinkamo buhalterinės apskaitos dokumentų saugojimo. Dėl to iš dalies nebuvo galima nustatyti mokyklos veiklos, turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ir struktūros.

Posėdžio metu abu teisiamieji savo kaltę pripažino. Teismas išklausė direktoriaus parodymus, o birželio 14 d. vyksiančiame posėdyje suplanuota apklausti vyriausiąją finansininkę.

Pagal pareikštus kaltinimus moteriai gresia baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų, o V. M. – laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.