Švinius įkalinimo išvengė

Kauno mafijos šulo Henriko Daktaro sūnų 33 metų Enriką bagažinėje vežiojęs 46 metų verslininkas Arūnas Pukelis, pravarde Švinius, atleistas nuo bau- džiamosios atsakomybės, nes susitaikė su savo auka.

Su E.Daktaru susitaikęs A.Pukelis (nuotr.) dar privalės sumokėti 376 eurus į nukentėjusiųjų fondą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Su E.Daktaru susitaikęs A.Pukelis (nuotr.) dar privalės sumokėti 376 eurus į nukentėjusiųjų fondą.<br>M.Patašiaus nuotr.
E.Daktaras
E.Daktaras
Daugiau nuotraukų (2)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

May 17, 2016, 5:00 AM, atnaujinta May 25, 2017, 9:47 AM

Nepaisant palankios Kauno apygardos teismo nutarties, Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidentui A.Pukeliui skirta baudžiamojo poveikio priemonė – jis privalės sumokėti 376 eurus nukentėjusiems asmenims skirtam fondui.

Jei Švinius per metus padarys naują nusikaltimą, atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės negalios.

Daužė ne vienas vyras

Prokuratūrai nepavyko įrodyti A.Pukelio kaltės dėl E.Daktaro sužalojimo iš chuliganiškų paskatų: teisėjų kolegijos pirmininkės Danutės Giačaitės teigimu, konfliktas kilo dėl asmeninių priežasčių, viešoji tvarka nebuvo pažeista.

A.Pukelis 2014 metų lapkritį įgrūdo E.Daktarą į bagažinę ir vežiojo jį po Kauno apylinkes. Mafiozo sūnų daužė ne vienas vyras.

Teisėsauga kaltino Švinių bendrininkavimu, tačiau ir šis epizodas liko neįrodytas – vaizdo kameros Kauno centre užfiksavo, kaip prie E.Daktaro prieina grupė atletiško kūno sudėjimo vyrų, išlipusių iš 4 automobilių, tačiau nenufilmuotas momentas, kaip šie vyrai smurtauja prieš E.Daktarą padėdami A.Pukeliui surengti egzekuciją.

Švinius džiaugsmu netryško

Kauno apygardos teismas vakar neįžvelgė pavojaus, jog privačiai bendrovei vadovaujantis A.Pukelis darys naujus nusikaltimus, nors praeityje jis ir buvo teistas.

Apie A.Pukelį teigiamai atsiliepė ne tik jo darbovietė, bet ir Nidos evangelikų liuteronų bažnyčios klebonas. Atsižvelgta ir į tai, kad kaltinamasis yra įgijęs aukštąjį išsilavinimą.

Teisėjų kolegija atkreipė dėmesį, jog A.Pukelis pripažino savo kaltę dėl pagrobimo, susitaikė su auka ir atlygino jai padarytą žalą.

„Nežinau, ar nutartis man yra palanki, dar reikės įsigilinti. Siekiau išteisinimo, bet vis tiek man skirta baudžiamojo poveikio priemonė“, – džiaugsmu po paskutinio posėdžio netryško A.Pukelis.

Nei jis, nei prokuroras Egidijus Palaima vakar nebuvo apsisprendę, ar skųs Kauno apygardos teismo nutartį.

Prašė įkalinti pagrobėją

Žemesnės instancijos Kauno apylinkės teismas išteisino A.Pukelį dėl sužalojimo iš chuliganiškų paskatų, tačiau pripažino kaltu dėl pagrobimo ir skyrė 2259 eurų dydžio baudą.

Kauno apygardos teismui nuosprendį apskundė ir prokuroras Egidijus Palaima, prašęs skirti realią 2 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę Šviniui, ir pats E.Daktaro skriaudikas, prašydamas jį išteisinti.

A.Pukelis per teismo procesą prisipažino vežiojęs E.Daktarą bagažinėje, bet kategoriškai neigė prieš jį smurtavęs. Švinius neįsivaizduoja, kas galėjo Henytės sūnui nuskelti keturis dantis ir sulaužyti ranką.

Pasak teisėjos D.Giačaitės, lūžį E.Daktaras galėjo patirti daužydamas ranką į bagažinės dangtį. Pats E.Daktaras, kuris buvo sumuštas, tvirtino pretenzijų niekam neturintis ir nesijaučiantis buvęs pagrobtas.

Įžeidė Šviniaus žmoną

A.Pukelis nusprendė pamokyti E.Daktarą po to, kai pastarasis įsivėlė į konfliktą su Vestina Milkintaite.

2014 metų lapkričio 15-osios vakarą „Žalgirio“ arenoje pasibaigus dainininkės Džordanos Butkutės koncertui V.Milkintaitė su savo motina ir trimis pusseserėmis patraukusi drabužinės link susidūrė su E.Daktaru.

Šis atrodė neblaivus, elgėsi agresyviai, plūdosi su apsaugininkais. E.Daktaras, iš drabužinės nusekęs V.Milkintaitę, nežinojo, kad bendrauja su nusikaltėlių pasaulyje autoritetą turinčio A.Pukelio sutuoktine.

Išvydęs patrauklią tamsiaplaukę, H.Daktaro sūnus nusekė paskui ją iki laiptų ir ėmė kabinėtis: „Graži š...na, gal nuimti nuo jos plauką?“

„Išėjęs į lauką E.Daktaras nesiliovė toliau kabinėtis, jo akys buvo paklaikusios. Jis užtvėrė mums kelią, grasino, trypė kojomis.

Kai pasakiau, kad nenoriu su juo bendrauti, Enrikas įniršęs ėmė šaukti, jog aš nežinanti, su kuo kalbu, apliejo mane gėrimu, užsipuolė ir mano pusseserę Liną Stroputę“, – pasakojo V.Milkintaitė.

Į Kauną atlėkė žaibiškai

Kai E.Daktaras galiausiai pasišalino, susinervinusi V.Milkintaitė paskambino savo vyrui ir verkdama išklojo, kaip su ja buvo pasielgta. Švinius nedelsdamas atvyko į Kauną išsiaiškinti santykių su E.Daktaru.

Po konflikto E.Daktaro draugas Andrius Jonaitis, buvęs kartu su juo arenoje, paskambino L.Stroputei ir atsiprašė dėl savo bičiulio veiksmų.

Tačiau A.Pukeliui jau buvo užviręs kraujas. Kauno centre jis vaikščiojo per klubus, kol viename jų, V.Putvinskio gatvėje veikiančiame „Mojo Lounge“, surado E.Daktarą.

Vaizdo kameros užfiksavo, kaip abu vyrai padavė vienas kitam ranką ir nuėjo prie automobilio „Mercedes-Benz“, kuriuo buvo atvykęs Švinius.

Paskui juos sekė dar aštuoni vyrai – manoma, A.Pukelio pažįstami.

Kas vyko toliau, nebuvo nufilmuota, tačiau pats Švinius prisipažino, kad sučiupo E.Daktarą už diržo ir įkėlė jį į bagažinę.

A.Pukelio bendrininkų nustatyti nepavyko.

Pagrobėjai nuvežė E.Daktarą į pakaunės Ringaudų miestelio apylinkes ir tęsė egzekuciją.

E.Daktaras buvo išvadintas „pyderu“ ir sulaukė smūgių krušos. Medicinos ekspertai apskaičiavo, kad jam kumščiais ir kojomis suduota mažiausiai trylika kartų. E.Daktarui buvo sulaužyta ranka, nuskelti dantys, sudaužyta galva, lūpos, kakta.

Po to jis buvo paliktas plyname lauke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.