„Pupytės“ mylimojo nužudymas: pareigūnai artėja prie J.Jakučio?

Greitu laiku teisėsaugą turėtų pasiekti didžiulės apimties vaizdo medžiagos tyrimo duomenys muzikos grupės „Naujos pupytės“ narės Vitos Jakutienės 27 metų mylimojo Deimanto Bugavičiaus nužudymo byloje. Dalis filmuotos medžiagos jau ištirta, o likusi – dar analizuojama.

Pareigūnai patvirtino, jog viena svarbiausių V.Jakutienės mylimojo D.Bugavičiaus nužudymo versijų nėra palanki jos vyrui J.Jakučiui (nuotr.).<br>V.Balkūno nuotr.
Pareigūnai patvirtino, jog viena svarbiausių V.Jakutienės mylimojo D.Bugavičiaus nužudymo versijų nėra palanki jos vyrui J.Jakučiui (nuotr.).<br>V.Balkūno nuotr.
Pareigūnai patvirtino, jog viena svarbiausių V.Jakutienės mylimojo D.Bugavičiaus (nuotr.) nužudymo versijų nėra palanki jos vyrui J.Jakučiui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pareigūnai patvirtino, jog viena svarbiausių V.Jakutienės mylimojo D.Bugavičiaus (nuotr.) nužudymo versijų nėra palanki jos vyrui J.Jakučiui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-18 15:53, atnaujinta 2017-05-25 04:07

„Tyrimui paimta kone pusė viso vaizdo kamerų, įrengtų viešose Kauno vietose. Ištirti tokį kiekį medžiagos – milžiniškas darbas. Pas mums suplauks ne tik didelis kiekis vaizdinės medžiagos, bet ir žvalgybinė bei analitinė informacija, kuri turėtų padėti tyrimui“, – naujienų portalui lrytas.lt trečiadienį pasakojo Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

Tyrimo metu vienos versijos sustiprėjo, kitos buvo atmestos.

Anot R.Kiškio, viena pagrindinių versijų – nusikaltimą galėjo organizuoti pavydo apakintas 28 metų V.Jakutienės vyras Justas Jakutis, slapta sumontavęs pasiklausymo įrangą žmonos ir uošvės namuose, taip pat – „pupytės“ visureigyje BMW X5. Pavydus vyras girdėjo apie 60 sutuoktinės pokalbių su D.Bugavičiumi ir kitais žmonėmis.

Lrytas.lt žiniomis, patikrinę dalį Kauno ir jo apylinkėse įrengtų vaizdo kamerų, pareigūnai gavo nemažai vertingos informacijos. R.Kiškis to nepaneigė.

Pareigūnus domino, į kokią mašiną persėdo ir kuria kryptimi pasuko žudikai iš Vėtrungės gatvės. Joje nusikaltėliai sudegino „Renault Megane“, sprukę iš Šėtos gatvėje įvykdytos žmogžudystės vietos. Abi nuošalios gatvelės yra Kauno Šilainių rajone.

D.Bugavičius buvo nušautas praėjusių metų lapkričio 7-osios naktį, prie savo nuomojamo kotedžo. Atlikėja V.Jakutienė tik per stebuklą išliko gyva – per šūvių pliūpsnius į „Mercedes-Benz“ vairavusį draugą ji sėdėjo šalia.

Manoma, kad pernai pavasarį užsimezgęs V.Jakutienės ir bausmę už reketą atlikusio D.Bugavičiaus romanas J.Jakučiui galėjo sukelti įniršį. Dainininkė dažnai svečiuodavosi buvusio Agurkinių gaujos lyderio Sauliaus Velečkos-Agurko apsaugininko D.Bugavičiaus bute, esančiame Šėtos gatvėje.

Verslininku prisistatantis V.Jakutienės vyras siejamas su sostinės Lapinų nusikalstamu susivienijimu. J.Jakutis ir jo bendrininkai įkliuvo teisėsaugai dėl itin didelio narkotikų kiekio. Pas atlikėjos sutuoktinį rastas ginklas ir maždaug pusė kilogramo aukštos kokybės kokaino.

Per kitą kratą pas Lapinų gaujos narius aptikta 2 kilogramai hašišo, 3,5 kilogramo amfetamino ir nemažas kiekis kokaino. Šią savaitę prasidėjo J.Jakučio, pravarde Manekenas, teismas.

Kalbama, kad po žmogžudystės į Šėtos gatvę atvykęs D.Bugavičiaus brolis verkdamas koneveikė V.Jakutienę: „Tai dėl tavęs jis buvo sušaudytas!“

Dukart teistas D.Bugavičius, pravarde Deima, priklausė Kauno Kukiukų gaujai, kuri šliejosi prie įtakingesnės Agurkinių grupuotės. Pastaruoju metu prie D.Bugavičiaus namų būdavo galima išvysti po 5–6 įtartinai atrodančius jaunus vyrus trumpai kirptais plaukais. Jie atvykdavo pas šeimininką ir su juo ilgai šnekėdavosi.

D.Bugavičius nekviesdavo atvykėlių į vidų – pokalbiai vykdavo gatvėje prie automatinio užtvaro. Paskutinis susitikimas įvyko ketvirtadienį. Vyrai tarpusavyje garsiai nesiginčijo, tačiau vietos gyventojai jautė tarp jų tvyrančią įtampą.

Automobilis „Renault Megane“, iš kurio išlipę du vyrai paleido mirtinus šūvius, Šėtos gatvėje stovėjo ir likus keturioms valandoms iki nusikaltimo – lapkričio 6-ąją, maždaug 20 valandą. Kurį laiką palaukę tie vyrai išvažiavo, bet prieš pat vidurnaktį sugrįžo įvykdyti savo kruvinų kėslų.

V.Jakutienė laukiasi trečio vaiko, kuris turėtų gimti pavasario pabaigoje arba vasaros pradžioje. Patikimomis naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, kūdikio tėvas – D.Bugavičius. Su juo Vita buvo pastebima likus pusmečiui iki Deimanto mirties.

Netekusi artimo draugo plastinių operacijų mėgėja V.Jakutienė socialiniame tinkle įdėjo apverstą deimanto nuotrauką juodame fone. Dainininkė sulaukė ne tik smerkiančių komentarų, bet ir užuojautos žinučių: „Jis visada bus tavo Deima, laikykis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.