Gelmėse narai ieškojo garsių Kauno žmogžudysčių paslapčių

Kauno rajone trečiadienio popietę teisėsaugos pareigūnai surengė dviejų nužudytų moterų, nusikaltėlių paslėpto automobilio ir ginklų paiešką. Skirtingų dviejų žmogžudysčių bylų įkalčių buvo ieškoma Domeikavos miestelio apylinkėse esančiame Romaškių kaime, dvejuose tvenkiniuose, kurių bendras plotas – 7000 kvadratinių metrų.

Kauno rajone trečiadienį vyko rezonansinių žmogžudysčių bylų įkalčių paieškos.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Kauno rajone trečiadienį vyko rezonansinių žmogžudysčių bylų įkalčių paieškos.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Iki šiol neįminta kauniečių V.Urmonienės (nuotr.) ir N.Vaškevičienės dingimo paslaptis. Įtariama, kad ją nužudė buvęs VDU studenta, siekdamas pasipelnyti.<br>Nuotr. iš šeimos albumo.
Iki šiol neįminta kauniečių V.Urmonienės (nuotr.) ir N.Vaškevičienės dingimo paslaptis. Įtariama, kad ją nužudė buvęs VDU studenta, siekdamas pasipelnyti.<br>Nuotr. iš šeimos albumo.
Agurkinių gaujos nario I.Laškevičiaus nužudymu įtariamą M.Mažeika-Asilą (nuotr.) nuspręsta suimti.<br>LR nuotr.
Agurkinių gaujos nario I.Laškevičiaus nužudymu įtariamą M.Mažeika-Asilą (nuotr.) nuspręsta suimti.<br>LR nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 5:45 PM, atnaujinta May 25, 2017, 12:32 AM

Paieška nebuvo sėkminga – išnaršę tvenkinių gelmes, ugniagesių tarnybos narai nerado nei palaikų, nei mafiozų pradangintų įkalčių. Artimiausiu metu ketinama tęsti paiešką kitose Kauno krašto vietovėse.

„Narų pagalbos buvo paprašyta, tiriant Igorio Laškevičiaus ir dviejų moterų nužudymo bylas“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Agurkinių gaujai priklausiusio 31 metų I.Laškevičiaus nužudymas, taip pat kauniečių Valerijos Urmonienės ir N.Vaškevičienės žmogžudystės – vieni garsiausių pastarųjų metų Kauno krašte įvykdytų nusikaltimų.

Dvi pensininkės dingo beveik prieš pusantrų metų

Teisėsauga iki šiol neįminė 86 metų V.Urmonienės ir 63 metų N.Vaškevičienės dingimo mįslių. Abi moterys prapuolė 2015 metų sausio pabaigoje. Balandį per akciją „Darom 2016“ buvo rasti vieno žmogaus palaikai, bet jie buvo smarkiai suirę, atpažinti nepavyko.

Įtariant, kad ten gali būti viena iš šių dviejų moterų, paskirta palaikų ekspertizė, kuri dar nepasibaigusi.

Pensininkių žmogžudystėmis įtariamas buvęs Vytauto Didžiojo universiteto studentas 25 metų Karolis Neoras šiuo metu yra suimtas. Vaikinas savo kaltę neigia. Pareigūnai išmaišė daugelį Kauno krašte esančių vandens telkinių, sausumos vietovių, bet kūnų aptikti nesiseka.

Jaunuolis buvo šių moterų kaimynas. N.Vaškevičienė gyveno Kauno Kalniečių rajone, toje pačioje daugiabučio laiptinėje, kaip ir studentas. Sovietinių laikų prekybininkė, ilgametė prekybos organizacijų vadovė V.Urmonienė turėjo sodo namelį pakaunės Laumėnų kaime. Gretimą sklypą sodininkų bendrijoje buvo įsigijusi ir K.Neoro šeima.

Įtariama, jog vaikinas nužudė abi pensininkes, siekdamas pasipelnyti. Iš V.Urmonienės buto Kauno centre dingo didelis kiekis aukso papuošalų, jai priklausiusio nekilnojamojo turto nuosavybės dokumentai.

Policijos kriminalistus sudomino pokalbių išklotinės, įrodančios, jog V.Urmonienės dingimo išvakarėse K.Neoras su ja bendravo telefonu, taip pat – Kauno centre esančio pensininkės buto vonioje aptikti kraujo pėdsakai, jos svetainėje rastas laikraštis, ant kurio buvo užrašytas šio jaunuolio telefono numeris.

Po kruvino žygio paslėpė ginklus ir mašiną

Triskart teistas 31 metų I.Laškevičius 2016 metų kovo 30-osios popietę buvo rastas negyvas Šatijų kaime (Kauno r.) esančiame miškelyje. Jam į kaklą buvo paleistas mirtinas šūvis. Atrodo, kad vyras kankintas – jam sulaužyta ranka, ant kūno buvo matyti žaizdų.

Dėl I.Laškevičiaus nužudymo buvo suimti du įtariamieji, 40-metis Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas ir 34 metų Dainius Paldavičius.

Aštuonis kartus teistas Asilas yra vienas Vilijampolės nusikalstamo susivienijimo atšakos – vilkikų grobimais liūdnai išgarsėjusios Kryžkelės gaujos – lyderių. Triskart teistas D.Paldavičius taip pat siejamas su šia grupuote. Jis priklauso jaunesniajai nusikaltėlių kartai. Įtariamieji ir jų auka buvo gerai pažįstami. Žmožudystės vietoje buvo aptiktas tik I.Laškevičiaus kūnas, tačiau iki šiol nerastas nei ginklas, nei automobilis, kuriuo naudojosi nusikaltėliai. Romaškės kaimo tvenkiniai yra netoli nuo nužudymo vietos.

Pareigūnai nelinkę manyti, kad I.Laškevičius buvo nušautas dėl gaujų nesutarimų – greičiausiai įvyko konfliktas, mafiozams po Velykų kartu puotaujant, vartojant alkoholį arba psichotropines medžiagas.

Asilas garsėjo sadistišku elgesiu

Kauno apygardos teismas 2008 metų vasarį M.Mažeikai skyrė 2 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę jo draugės kankinimo ir senajai Daktarų kartai priskiriamo Remigijaus Vaičiūno, pravarde Plūgas, sunkaus sveikatos sutrikdymo byloje.

Anot prokurorų , M.Mažeika kartu su teisėsaugos nenustatytu bendrininku kulkomis suvarpė Domeikavoje (Kauno r.) gyvenusio R.Vaičiūno kojas ir sudaužė jį beisbolo lazda – po šio išpuolio Plūgas liko neįgalus.

M.Mažeiką sulaikę pareigūnai aptiko psichotropinių vaistų. Manoma, jog nuo jų vyras tapdavo itin aršus.

Teisėsaugos pareigūnai įtarė, jog Asilas žiauriai elgdavosi su savo drauge – pjaustydavo jos kūną peiliu, ant žaizdų pildamas druską ir degtinę. Bet teismas pripažino kaltu M.Mažeiką tik dėl draugės terorizavimo.

Vienas įžūliausių Kryžkelės gaujos nusikaltimų įvykdytas Kaune, prie degalinės „Regio“. Buvo pagrobtas Lenkijos įmonės „Comez Tans“ vilkikas su puspriekabe, vežantis 20 tonų šaldytos mėsos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.