Laimutei Kedienei – ketvirta byla

Du kartus kalta teismuose jau pripažinta, šiuo metu dėl anūkės tvirkinimo teisiama Laimutė Kedienė tapo įtariamąja dar vienoje, jau ketvirtoje, baudžiamojoje byloje.

L.Kedienei ir jos sutuoktiniui Vytautui varstyti teismų duris – ne naujiena.<br>G.Bitvinsko nuotr.
L.Kedienei ir jos sutuoktiniui Vytautui varstyti teismų duris – ne naujiena.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

2016-05-21 07:49, atnaujinta 2017-05-24 20:57

Dėl savo ilgo liežuvio jau ne kartą kentėjusią nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės 72 metų motiną L.Kedienę pasivijo senos nuodėmės.

Moteriai įteiktas pranešimas apie įtarimus jau ketvirtajame jos atžvilgiu atliekamame ikiteisminiame tyrime.

Garliaviškė L.Kedienė įtariama valstybės simbolių išniekinimu, šmeižimu ir melagingu pranešimu apie nebūtą nusikaltimą.

Prokurorą vadino pedofilu

Dėl nepagarbos teismui ir trukdymo antstolei atlikti savo pareigas baudas gavusi ir jas sumokėjusi L.Kedienė šįkart į teisėsaugos akiratį pakliuvo dėl nuolatinio buvusio Kauno apygardos prokuratūros vadovo Kęstučio Betingio puolimo.

Ji su dukra N.Venckiene principingą, jų reikalavimams nepaklususį prokurorą išgalvotos pedofilijos skandalo įkarštyje ne tik kaltino dengiant Garliavoje išgalvotą pedofilų klaną, bet ir kaltino nusikaltimų padarymu, ne viename interviu vadino jį pedofilu.

L.Kedienė ir JAV besislapstanti N.Venckienė kaltino K.Betingį dėl ikiteisminio tyrimo, kuriame įtarimai dėl Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimo buvo pareikšti vėliau keistomis aplinkybėmis žuvusiam Andriui Ūsui, paviešinimo ir sukūrė peticiją, kuria reikalavo jo atstatydinimo.

Apkaltino sūnaus nužudymu

Po šia peticija surinktus parašus L.Kedienė pati nunešė į Prezidentūrą, o nesulaukusi jokio atsakymo žengė dar toliau – apkaltino K.Betingį prisidėjus prie jos sūnaus Drąsiaus Kedžio mirties.

Nors Lietuvos ir Švedijos ekspertai nustatė, kad D.Kedys 2010-ųjų balandį mirė girtas, užspringęs savo paties skrandžio turiniu, L.Kedienė 2010 metų rugpjūtį tuomet Generalinei prokuratūrai vadovavusiam Dariui Valiui įteikė prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą K.Betingio atžvilgiu.

„Man atrodo, kad jis gali būti prisidėjęs prie sūnaus nužudymo, jis galėjo dalyvauti jį tardant ir kankinant“, – sunkų kaltinimą prokurorui metė L.Kedienė.

Žurnalistų paklausta, ar turi įrodymų, jog K.Betingis yra prisidėjęs prie D.Kedžio mirties, L.Kedienė atsakė savo mėgstama fraze, kad esą visus įkalčius sunaikino pedofilų klanas, o jei K.Betingis jaučiasi apšmeižtas, gali paduoti ją į teismą.

Į teismą K.Betingis nesikreipė, tačiau surašė prašymą prokuratūrai pradėti L.Kedienės atžvilgiu baudžiamąją bylą dėl šmeižto, įžeidimo ir melagingo apkaltinimo padarius nusikaltimą.

Įtarimai pareikšti ir dukrai

Tyrimas buvo atliekamas Panevėžio apylinkės prokuratūroje, tačiau po to, kai buvo nuspręsta visas bylas, kuriose figūruoja N.Venckienės pavardė, sujungti į vieną, perduotas Kauno apygardos prokuratūrai.

N.Venckienei, kaip ir jos motinai, šioje byloje pareikšti įtarimai dėl K.Betingio šmeižimo, įžeidimo, trukdymo jam atlikti savo pareigas ir melagingo apkaltinimo padarius nusikaltimą.

N.Venckienė K.Betingį kaltino paviešinus A.Ūso bylos duomenis.

Esą prokuroras byloje buvusias jos pokalbių išklotines ir informaciją, kuri buvo surasta jos ir jos sūnaus kompiuteriuose, perdavė žurnalistams.

Dėl to N.Venckienė K.Betingį buvo apskundusi teismui ir iš jo reikalavo 2 milijonų litų esą jos patirtai žalai atlyginti. Teismas N.Venckienės skundą pripažino nepagrįstu ir jį atmetė.

Himną išniekino su vaikais

N.Venckienei ir L.Kedienei taip pat teks atsakyti už prie Kauno apygardos prokuratūros rengtus piketus ir išniekintą Lietuvos himną, kurį N.Venckienės sūnus Karolis su Audronės Skučienės anūkais ir dar keliais „violetinių“ vaikais sugiedojo 2010 metų vasario 1 dieną.

Perdirbtame himne teigta, kad Lietuva yra pedofilų žemė, kurioje net ir praeityje buvo prievartaujami vaikai.

Nors tąkart teigta, kad himną pats savo iniciatyva perkūrė dvylikametis N.Venckienės sūnus, tyrėjai išsiaiškino, jog tai jis padarė suaugusiųjų padedamas.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, įtarimai šioje byloje taip pat turi būti pateikti N.Venckienės tetoms A.Skučienei ir Birutei Steponkevičienei, kurios organizavo skandalu pasibaigusį piketą.

Beje, B.Steponkevičienė šiame renginyje, kuriame buvo apkumščiuota net iš prokuratūros išėjusi valytoja, sužibėjo bene ryškiausiai.

Susirinkusiems ištikimiems gerbėjams ji aiškino neabejojanti, kad A.Ūsas prievartavo L.Stankūnaitės dukrą.

Ji teigė, kad tada, kai A.Ūsas valgydavo sriubą, mergaitei buvo liepiama klūpoti po stalu ir čiulpti jo lyties organą.

Reikalavo baigti bylą

Kaip vėliau paaiškėjo, K.Betingis N.Venckienės ir jos artimųjų priešų sąraše atsidūrė nepaklusęs jų reikalavimui kuo greičiau užbaigti tirti A.Ūso bylą ir perduoti ją teismui.

K.Betingis ikiteisminį tyrimą atlikusiems prokurorams liepė neskubėti ir viską detaliai išsiaiškinti, nes išgirdo N.Venckienės reikalavimus perduoti bylą teismui, o jame ji žadėjo pasirūpinti, kad byla būtų išnagrinėta taip, kaip reikia jai.

Nuolat trina teisiamųjų suolą

* Pirmą kartą į teisiamųjų suolą L.Kedienė sėdo 2012 metais dėl 2010 metų lapkričio 17 dieną Panevėžio apylinkės teisme ištartų žodžių: „Čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir perskaitė nutartį.“ Dėl nepagarbos teismui jai buvo skirta 2600 litų bauda.

* 2014 metais L.Kedienė išklausė dar vieną nuosprendį. Dėl trukdymo antstolei Sonatai Vaicekauskienei įvykdyti teismo nuosprendį jai buvo skirta 3250 litų bauda.

* Tais pačiais metais L.Kedienė sėdo į Vilniaus miesto apylinkės teismo teisiamųjų suolą. Ją į teismą privataus kaltinimo tvarka dėl šmeižto buvo padavęs pagrindinis Kauno žudynių bylos liudytojas Mindaugas Žalimas. Jį L.Kedienė kaltino nužudžius jos sūnų D.Kedį.

* Trečio teistumo L.Kedienė išvengė. Ji sumokėjo M.Žalimo reikalaujamą sumą, todėl byla buvo nutraukta.

* Pernai teismui perduota byla, kurioje L.Kedienė, V.Kedys ir jų kaimynė Olga Girdauskienė kaltinami tvirkinę L.Stankūnaitės dukrą. Šią savaitę byloje apklausti pirmieji liudytojai – Tatjana ir Stasys Stankūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?