Kauno mafijos paslaptys: kodėl buvo nužudytas Agurko bičiulis?

Aiškėja tikrosios Kauno Agurkinių gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymo priežastys – pagrindinis įtariamasis šiuo nusikaltimu Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas, greičiausiai buvo iš anksto sumanęs baisų keršto planą.

Įtariama, kad Kauno Kryžkelės gaujos lyderis M.Mažeika-Asilas (nuotr.) prieš nužudydamas Agurkinių gaujos narį I.Laškevičių, siekė su juo susidraugauti.<br>Lrytas.lt nuotr.
Įtariama, kad Kauno Kryžkelės gaujos lyderis M.Mažeika-Asilas (nuotr.) prieš nužudydamas Agurkinių gaujos narį I.Laškevičių, siekė su juo susidraugauti.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2016, 10:28 AM, atnaujinta May 24, 2017, 11:41 AM

Kovo 30 dieną pakaunės Šatijų kaime esančiame miškelyje rasto 31 metų I.Laškevičiaus kūnas užminė teisėsaugai daugybę mįslių – kas ir dėl kokių priežasčių sumanė atsikratyti triskart teistu mafiozu, šešėliniame pasaulyje turėjusiu didelę įtaką? I.Laškevičius bičiuliavosi su Agurkinių grupuotės vadeiva Sauliumi Velečka ir Kauno mafijos šulo Henriko Daktaro geru draugu Jonu Romeika-Romėnu.

Policija paskelbė versiją, kad žmogžudystę lėmė spontaniškas pykčio pliūpsnis – esą kartu girtavę mafiozai smarkiai susikivirčijo. Tačiau nužudytojo našlei Kristinai toks nusikaltimo scenarijus kelia didelių abejonių. Nesutarimų šaknys tarp Vilijampolės nusikalstamo susivienijimo – Kryžkelės gaujos lyderio 40-mečio M.Mažeikos ir I.Laškevičiaus galėjo būti gerokai gilesnės.

Asilą įsiutino bylos posūkis

Teisėsauga neseniai baigė narplioti kitą bylą dėl turto sugadinimo, kurioje M.Mažeika ir I.Laškevičius buvo apsikeitę vaidmenimis. Pastarasis buvo pripažintas įtariamuoju, o Asilas – nukentėjusiuoju.

Tyrimas buvo pradėtas praėjusiais metais, nusikalstamo pasaulio veikėjams sudaužius M.Mažeikos nuomojamo buto Kaune langus, sugadinus kitą turtą. Pareigūnai įtarimus pareiškė I.Laškevičiui ir trims jo bendrininkams.

Tačiau kovo pradžioje situacija pasikeitė – įtarimai I.Laškevičiui buvo panaikinti, jis pripažintas liudytoju.

Kalbama, kad ši žinia įsiutino M.Mažeiką, ir jis nusprendė savais būdais nubausti I.Laškevičių.

„Tokia versija tiriama – anksčiau tarp šių vyrų galėjo įvykti nesutarimai, kurie, neatmestina, turėjo įtakos nusikaltimui“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo I.Laškevičiaus nužudymo bylos tyrimui vadovaujantis Kauno prokuroras Gediminimas Bučiūnas.

Sprendžiant iš tolesnių įvykių, Asilas stengėsi neišsiduoti aukai, kad ji nieko bloga neįtartų apie jo kėslus.

Mirė nuo smūgio kirviu

Nutraukus bylą I.Laškevičiui, žiaurumu ir sadistišku elgesiu garsėjęs, 8 kartus teistas M.Mažeika staiga tapo neįtikėtinai lipšnus – siūlė jam artimiau bendrauti, dažniau kartu pasėdėti prie alaus bokalo, atverdavo asmeninio gyvenimo paslaptis.

Kovo 29-osios pavakare I.Laškevičius išvyko su M.Mažeika iš savo namų Dainavos rajone pasakęs žmonai, jog padės bičiuliui parvežti iš užsienio atgabentą mašiną. Sutuoktinis turėjo grįžti apie 21 valandą. Kitą dieną jo ieškoti puolę artimieji išgirdo kraupią naujieną.

Kauno mafiozai buvo surengę puotą, kuri baigėsi mirtinu smūgiu I.Laškevičiui kirviu į galvą. Vėliau jam buvo paleistas kontrolinis šūvis į kaklą.

Kūną jie nuvežė į nuošalų pakaunės miškelį, o automobiliu ir ginklu atsikratė – įtariama, paskandino šiuos daiktus Lapių miestelio apylinkėse.

Pagal policijos versiją, iš pradžių I.Laškevičius su Asilu ir kitais sugėrovais dusyk prie stalo susimušė, tik paskui buvo panaudotas kirvis.

Siekė aukos prielankumo

Našlės Kristinos nuomone, M.Mažeika tyčia siekė draugystės su jos vyru, kad galėtų įvilioti jį į spąstus ir nužudyti.

Žmogžudystės byloje įtarimai pareikšti ne tik Asilui, bet ir jo 31 metų bendrininkui Dainiui Paldavičiui.

„D.Paldavičius yra šiaulietis, priskiriamas šio miesto nusikaltėlių gaujai. M.Mažeika galėjo pasirinkti bendrininką iš kito miesto, kad būtų sunkiau aptikti jo pėdsakus“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo Kristina.

Asilas vienas vargu ar būtų pajėgęs susidoroti su atletiško sudėjimo 100 kilogramų svorio I.Laškevičiumi. Manoma, jog jam reikėjo talkininko, o geriausiai tam tiko menkai net Kauno mafiozams pažįstamas šiaulietis. Tiesa, neatmetama, jog egzekucijos dalyvių galėjo būti ir daugiau.

Sukėlė diplomatinę sumaištį

Kryžkelės gaujai priklausantis M.Mažeika įvykdė ne vieną žiaurų nusikaltimą. Jis suvarpė kulkomis senajai Daktarų gaujos kartais priskiriamo Remigijaus Vaičiūno, pravarde Plūgas, kojas ir sudaužė jį beisbolo lazda.

Asilas kankino savo draugę – pjaustydavo jos kūną peiliu ant žaizdų pildamas druską ir degtinę.

Tačiau labiausiai Kryžkelės gaują išgarsino vilkikų grobimai – dėl jos siautulio Latvijos verslininkai bijojo vykti į Lietuvą, o kartą šios kaimyninės šalies diplomatai buvo net įteikę protesto notą

I.Laškevičiaus žmogžudystės byloje M.Mažeika ir D.Paldavičius teismo laukia suimti – Asilui kitą savaitę turėtų būti pratęstas dviejų mėnesių suėmimo terminas. Sulaikytas jis atsisakė duoti parodymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.