Žmoną sieros rūgštimi apliejęs siaubūnas neilgai žaidė slėpynių

Sieros rūgštimi žmoną apipylęs ir 10 metų už šį žiaurių išpuolį nuteistas alytiškis Gintautas Banevičius vengė pats prisistatyti į įkalinimo įstaugą, todėl jį teko atvesdinti policijai. Nuosprendžio jis laukė nesuimtas.

G.Banevičius, apliejęs žmoną sieros rūgštimi, vengė kalėjimo, buvo policijos pristatytas į įkalinimo įstaigą.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Banevičius, apliejęs žmoną sieros rūgštimi, vengė kalėjimo, buvo policijos pristatytas į įkalinimo įstaigą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Praėjus trims metams nuo sieros rūgšties atakos, K.Banevičienė vis dar gydosi skausmingas žaizdas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Praėjus trims metams nuo sieros rūgšties atakos, K.Banevičienė vis dar gydosi skausmingas žaizdas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 25, 2016, 12:33 PM, atnaujinta May 24, 2017, 7:48 AM

„Jis pats privalėjo prisistatyti, bet to nepadarė. Todėl pasibaigus terminui, pas jį apsilankė pareigūnai, gavę iš teismo atitinkamą nutarimą“, – naujienų portalui lrytas.lt pranešė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Česlovas Mulma.

Nuosprendis įsiteisėjo, balandžio pabaigoje Lietuvos apeliaciniam teismui atmetus 49 metų G.Banevičiaus skundą ir palikus galioti Kauno apygardos teismo verdiktą, kuriuo alytiškiui ne tik skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė, bet ir priteista nukentėjusiajai Kazimierai Banevičienei 30 tūkst. eurų neturtinė žala. Jis taip pat privalės atlyginti žmonai 8,3 tūkst. eurų dydžio turtinę žalą – gydymo ir kitas išlaidas.

Birželio 1 dieną Alytaus apylinkės teisme prasidės naujas, civilinis procesas – suluošinta moteris prašo nutraukti judviejų santuoką. Vokietijoje gyvenanti K.Banevičienė greičiausiai į teismo posėdį neatvyks, pavedusi ją atstovauti advokatui Vytautui Kantaravičiui.

Niurnbergo ligoninėje gydomai K.Banevičienei teko ištverti apie 20 sudėtingų operacijų veido, akies, krūtinės, rankos operacijų. Operacijos atliekamos ir pastaruoju metu. Buvo iškilęs pavojus nebematyti dešine akimi, tačiau medikams pavyko išgelbėti regėjimą. Nepaisant daugybės operacijų,

Alytiškė į Lietuvą grįžti neketina – Vokietijoje iki sužalojimo ji turėjo leidimą gyventi ir dirbti.

K.Banevičienę papiktino Lietuvos gydytojų atsainus požiūris į darbą – neįsigilinę į jos būklę, medikai iš pradžių nustatė, jog jai buvo padarytas tik nesunkus sveikatos sutrikdymas.

„Teko įdėti daug pastangų, kad būtų teisingai įvertinas sužalojimo laipsnis. Pasiekėme, kad būtų atlikta papildoma eksperizė, kurios metų buvo nustatytas sunkus sveikatos sutrikdymas“, – prisiminė V.Kantaravičius.

Nukentėjusioji ir jos advokatas pasiekė, kad sadistas būtų teisiamas dėl pasikėsinimo nužudyti sutuoktinę. Jei jis būtų teisiamas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, greičiausiai būtų atsipirkęs lygtine bausme.

G.Banevičius žmonai sieros rūgštį paruošė apakintas pavydo – įtarė, jog ji turi draugą ir ketina jį palikti. Nusikaltimas įvykdytas 2013 metų gegužės 16 dieną, tačiau gydymas dar truks ne vienerius metus, moters iki šiol neapleidžia skausmas.

Pavydus vyras pasiūlė iš Vokietijos į Alytų trumpam parvykusiai žmonai išgerti apie 100 gramų sieros rūgšties, tvirtindamas, jog tai – mineralinis vanduo. Kai sutuoktinė atsisakė tai daryti, G.Banevičius šliūkštelėjo skystį ant veido. Alytiškės veidas ir kitos kūno vietos buvo nusėtos kraujuojančiomis žaizdomis.

Sutuoktinis po cheminės atakos sušvokštė: „Mažyte, dabar – paskutinės tavo gyvenimo minutės“.

G.Banevičius pačiupo peilį ir puolė ja moterį, tačiau ši sugebėjo išsilaisvinti ir užsidarė vonioje. K.Banevičienė susižalojo ranką, kuria sugriebė peilį. Jai pavyko pabėgti iš buo, nes budelis nusidegino rankas. Kaimynai nedelsdami iškvietė pagalbą.

„Gąsdinimų nužudyti buvau sulaukusi ir anksčiau. Vyras šaukdavo, jog gyva į Vokietiją neišvažiuosiu. Jis buvo užsiminęs, kad mudviejų laukia šalta kapo duobė“, – prisiminė K.Banevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.