Ir kanapių augintojams, ir pirkėjams tik pagrūmojo

Troškimas greitai pralobti auginant kanapes du Šilėnų (Šiaulių r.) gyventojus 24 metų Justą Jurgauską ir 20 metų Arną Valavičių nuvedė į teisiamųjų suolą.

Kanapių augintojai J.Jurgauskas (dešinėje) ir A.Valavičius atėjo išklausyti nuosprendžio, o kvaišalų pirkėjai nepasirodė.<br>G.Šiupario nuotr.
Kanapių augintojai J.Jurgauskas (dešinėje) ir A.Valavičius atėjo išklausyti nuosprendžio, o kvaišalų pirkėjai nepasirodė.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Jurgauskas pripažino kaltę.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Jurgauskas pripažino kaltę.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Valavičius pripažino kaltę.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Valavičius pripažino kaltę.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 31, 2016, 5:29 PM, atnaujinta May 23, 2017, 1:30 PM

Nuosprendį išklausyti teko ir dviem kvaišalų dūmo mėgėjams – šiauliečiui 41 metų Aidui Žutautui ir vilniečiui 24 metų Šarūnui Stumbriui.

Bylą nagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Aleksandras Prygunkovas buvo atlaidus – nė vienas iš teisiamųjų nepaklius už grotų.

Pogrindinę kanapių auginimo laboratoriją Šiaulių pakraštyje įkūręs ir kvaišalų žaliavą auginęs J.Jurgauskas nuteistas 1 metus ir 2 mėnesius kalėti, bet bausmės vykdymas atidėtas metams. A.Valavičiui buvo skirta 2 metų įkalinimo bausmė, o bausmės vykdymas atidėtas pusantrų metų.

Abu nuteistieji įpareigoti dirbti arba mokytis, registruotis Darbo biržoje bei neišvykti iš gyvenamosios vietos be leidimo.

Kvaišalų pirkėjams teisėjas buvo dar atlaidesnis. A.Žutautas buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir atsipirko vos 5 MGL (188,30 euro) bauda. Antrasis sučiuptas pirkėjas Š.Stumbrys turės sumokėti 6 MGL (225,96 euro) baudą.

Pirmasis pernai vasarį įkliuvo A.Valavičius, kurio automobilyje pareigūnai rado kvaišalų.

Išsiaiškinta, kad vaikinas kvaišalų atsivežė iš netoliese esančio Šilėnų kaimo. Pamažu kriminalistai užčiuopė visą siūlo galą, kuris nuvedė į Šiaulių pakraštyje esančią garažų bendriją.

Operacija buvo surengta kovo 8-ąją. Į J.Jurgausko seseriai priklausantį garažą pareigūnai įsiveržė netikėtai. Vaikinas buvo užkluptas, kai po garažu esančiame rūsyje laistė kanapių daigus.

Šiuolaikiška vėdinimo, šildymo ir apšvietimo įranga aprūpintoje laboratorijoje stiebėsi 39 kanapių daigai. Nuojautos kanapių dalys svėrė per 2,8 kilogramo.

Visi teisiamieji kaltę pripažino, todėl byla buvo išnagrinėta taikant sutrumpintą įrodymų tyrimo tvarką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.