Kauno pareigūnai sučiupo serijinį plėšiką

Šių metų sausio 8 d. apie 19.25 val. Kaune, Studentų g., namo kieme, nepažįstamas vyras ranka uždengė 1995 m. gimusiai merginai veidą ir, grasindamas peiliu, reikalavo atiduoti pinigus. Tokiu būdu vyras pagrobė merginos banko mokėjimo kortelę ir liepė pasakyti PIN kodą. Nukentėjusioji iš pagrobtos banko kortelės sąskaitoje neteko 130 eurų.

Kaune sulaikytas plėšikas netrukus atsidurs teisme.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kaune sulaikytas plėšikas netrukus atsidurs teisme.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 4:29 PM, atnaujinta May 23, 2017, 9:25 AM

Šių metų sausio 12 d. apie 19.45 val. Kaune, Partizanų g. esančio namo laiptinėje, šalia įėjimo, nepažįstamas vyras, grasindamas 1996 m. gimusiai merginai peiliu, reikalavo atiduoti pinigus ir telefoną. Nukentėjusioji atidavė 40 eurų ir mobiliojo ryšio telefoną, kurio vertė 180 eurų.

Sausio 13 d. apie 14.00 val. Kaune, Benediktinių g., nepažįstamas vyras, grasindamas 1996 m. gimusiai merginai peiliu, reikalavo atiduoti pinigus. Mergina pinigų neturėjo. Vyras pagrobęs banko kortelę ir liepęs pasakyti PIN kodą, kėsinosi bankomate išsigryninti pinigų, tačiau jų nepasisavino, nes pinigų sąskaitoje nebuvo.

Sausio 13 d. apie 16.50 val. Kaune, Savanorių pr., požeminėje perėjoje, vyriškis, grasindamas 1987 m. gimusiai merginai peiliu, pagrobė rankinę, kurioje buvo asmens dokumentai, dvi banko mokėjimo kortelės, USB atmintinė, namų raktai ir apie 140 eurų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, siekdami nustatyti ir sulaikyti minėtus plėšimus vykdžiusį asmenį, vykdė aktyvias tiek viešo, tiek neviešo pobūdžio priemones ir jau sausio 15 d. apie 14.00 val. Kaune, Šilainiuose, sulaikė 1986 m. gimusį, minėtais nusikaltimais įtariamą, vyrą.

Sulaikomas įtariamasis aktyviai priešinosi, bandė išvengti sulaikymo. Kaip paaiškėjo, anksčiau ne kartą už vagystes ir plėšimus teistas vyras pareigūnų yra ieškomas administracinės teisės pažeidimo byloje. Jam paskirtas administracinis areštas.

Kauno apskr. VPK kriminalistai, turėdami duomenų, kad minėtas vyras galėjo įvykdyti ir daugiau tokio ir/ar panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų, kreipėsi į visuomenę prašydami atsiliepti nuo šio asmens nukentėjusius.

Tiek pareigūnų atkaklaus darbo, tiek ir atsiliepusių nukentėjusiųjų dėka, iš viso buvo išaiškinta, 20, kaip įtariama, minėto vyro įvykdytų nusikalstamų veikų. Jis kaltinamas įvykdęs arba pasikėsinęs įvykdyti 10 plėšimų, 3 sukčiavimus, 3 neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone ar jos duomenimis ir 4 neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo atvejus. Šis ikiteisminis tyrimas baigtas ir perduotas nagrinėti Kauno miesto apylinkės teismui.

Tyrimą organizavo ir kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras Vidas Kilinskas.

Kaltinamasis, kuris anksčiau jau yra teistas 11 kartų, teismo laukia suimtas. Jau paskirta ir teismo posėdžio data – birželio 17-oji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.