Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė britų ieškomą airį

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė iš Dublino atskridusį airį, kuriam Europos arešto orderį yra išdavusi Didžioji Britanija.

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė Didžiosios Britanijos teisėsaugos ieškotą airį.<br>VSAT nuotr.
Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė Didžiosios Britanijos teisėsaugos ieškotą airį.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2016, 3:17 PM, atnaujinta May 23, 2017, 7:16 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį VSAT Vilniaus rinktinės Kauno oro uosto užkardos pareigūnai reisu iš Dublino atskridusių keleivių dokumentų patikros metu sulaikė 29-erių metų Airijos pilietį.

Pasieniečiai nustatė, kad jam Europos arešto orderį nuo kovo 2 d. yra išdavusi Didžioji Britanija. VSAT pareigūnai sulaikytąjį pristatė į Kauno oro uosto užkardos patalpas. Vėliau pasieniečiai airį perdavė Kauno apskrities policijos pareigūnams.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 262 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio šalių teisėsauga. Dažniausiai tokie ieškomieji sulaikyti Lietuvos oro uostuose (163 asmenys) ir pasienyje su Baltarusija (45).

Pagal pilietybes tarp besislapsčiųjų nuo teisingumo daugiausiai buvo Lietuvos (225) piliečių. Taip pat VSAT pareigūnams įkliuvo dar 13 šalių piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.