Kedžių ir Venckų šalininkų bylose skelbiamos vasaros atostogos

Ne vienerius metus tirtos „violetinės“ bylos beviltiškai įstrigo teismuose. Penktadienį Šiaulių apygardos teisme planuotas Audronės Skučienės ir jos dukterėčios Neringos Venckienės suburtos gaujos posėdis ir vėl neįvyko.

A.Skučienės suburtos gaujos bylos per pusmetį taip ir nepavyko atversti.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Skučienės suburtos gaujos bylos per pusmetį taip ir nepavyko atversti.<br>G.Šiupario nuotr.
Dėl V.Kedžio ligos teisme atidėti net du posėdžiai.<br>T.Bauro nuotr.
Dėl V.Kedžio ligos teisme atidėti net du posėdžiai.<br>T.Bauro nuotr.
Kedžių kaimynei O.Girdauskienei birželį dar teks vaikščioti į teismą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kedžių kaimynei O.Girdauskienei birželį dar teks vaikščioti į teismą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 3, 2016, 5:25 PM, atnaujinta May 23, 2017, 2:49 AM

Šįkart dėl teisiamos klaipėdietės Tatjanos Borovec ligos. Apie tai, kad susirgo, moteris teismą informavo posėdžio išvakarėse.

A.Skučienės, T.Borovec, Andrejaus Lobovo, Renaldo Ščiglinsko, Gedimino Aiduko, Gintaro Banaičio, Violetos Banaitienės, Rimanto Stanislavo Rimkevičiaus, Dariaus Kaminicko, Ramintos Baltuškienės ir Vitalijaus Keršio baudžiamąją bylą teismas nesėkmingai bando atversti jau nuo pernai metų gruodžio 8 dienos, bet vis nesėkmingai.

Byla stringa ir dėl teisiamųjų, ir dėl jų advokatų kaltės – pirmuose teismo posėdžiuose valstybės skirti advokatai nebuvo susipažinę su bylos medžiaga, o po to prasidėjo teisiamųjų ligos ir bandymai nušalinti bylą nagrinėjančią teisėjų kolegiją bei valstybinį kaltinimą palaikančią prokurorę Ritą Poškienę.

Pirmasis valstybinę kaltintoją bandė nušalinti R.Ščiglinskas, tačiau vietoje pagrįstų pretenzijų prokurorei jis pradėjo skųstis savo ligomis, todėl teismas nesuprato, ko kaunietis nori ir jo prašymą atmetė.

Balandžio 4 dieną nušalinimą prokurorei pareiškė jau kitas teisiamasis – A.Lobovas. Pamatęs, kad prokurorė rūko baltarusiškas cigaretes, A.Lobovas ją .apkaltino kontrabanda ir pareiškė, kad ji gali būti nešališka. Balandžio 6-ąją teismas nušalinimą atmetė. Jo nuomone, prokurorės šališkumas ir jos rūkomos cigaretės niekaip nėra susijusius su byla. Buvo paskirtas kitas posėdis, tačiau jame tas pats A.Lobovas nušalinimą pareiškė jau visam Šiaulių apygardos teismui. Pretekstu tam tapo viename interneto portale, kurio redaktoriumi dirba N.Venckienės patvory susikūrusios partijos „Drąsos kelias“ Vilniaus skyriaus pirmininkas, išspausdintas asmens pasivadinusio Romualdu Drigotu pareiškimas.

R.Drigotas teigė, kad Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Boleslovas Kalainis yra jo pusbrolis ir jam esą ne kartą išsakė savo nuomonę apie šią bylą bei į JAV pasprukusią N.Venckienę .

„B.Kalainis man akcentavo, kad jis, užimdamas aukštą postą Lietuvos teisinėje sistemoje, realiai žino iš anksto sutvarkytą „scenos scenarijų“, taktiką ne tik dėl Garliavos įvykių dalyvių teisenos sumodeliavimo, bet mūsų šalies teisėjai, prokuratūra ir policija nori parodyti, kaip bus susitvarkyta „teisėtais ir teisingais principais“ su išsišokėliais – nepaklusniąją teisėja N.Venckiene“, – B.Kalainio jam tariamai pasakytus žodžius persakė R.Drigotas.

Šis nušalinimas taip pat buvo atmestas, nes B.Kalainis „violetinės“ bylos nenagrinėja ir nėra jokio pagrindo manyti, kad jis gali daryti įtaką kitiems teisėjams.

Atmetus nušalinimą, posėdis paskirtas birželio 3 dienai, tačiau susirgo T.Borovec.

Dėl šios priežasties teisiamieji galės ilsėtis visą vasarą, nes kitas posėdis su proceso dalyviais suderintas tik rugsėjo 6 dieną.

A.Skučienės gaujai yra pareikšta daugybę kaltinimų, daugiausia dėl žmonių sekimo, šmeižto ir mirusiųjų atminimo paniekinimo, tačiau kai kuriems pateikti ir kaltinimai dėl viešų raginimų smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą, o A.Lobovui dar ir dėl grasinimų nužudyti antstolę Sonatą Vaicekauskienę.

Ramūs vasarą gali būti ir N.Venckienės tėvai Laimutė bei Vytautas Kedžiai, kurie kartu su savo kaimyne kaltinami Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu.

Dėl V.Kedžio ligų Kauno apylinkės teisme neįvyko keli posėdžiai. Grįžti prie bylos teismas planuoja tik rugsėjo 14 dieną.

Vienintelei O.Girdauskienei, kuri be mergaitės tvirkinimo taip pat kaltinama ir dėl jai daryto pokalbio, į teismą teks vaikščioti ir birželio mėnesį.

Nors šios bylos nagrinėjimą teisiamoji vilkina jau daugiau kaip metus, teismas tikisi, kad birželį bylą pavyks baigti ir apie „sysalus“, „kremus“ bei esą ją prievartavusius pedofilus nuolat kalbėjusiai „auklei“ nuosprendis bus paskelbtas vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.