Šalčininkų r. pažeidėją sustabdė įspėjamieji pasieniečio šūviai

Šalčininkų rajone VSAT pareigūnai po įspėjamųjų šūvių sulaikė neteisėtai valstybės sieną perėjusį ir nuo jų pabėgti mėginusį vilnietį.

Šalčininkų r. pažeidėją sustabdė įspėjamieji pasieniečio šūviai.<br>VSAT nuotr.
Šalčininkų r. pažeidėją sustabdė įspėjamieji pasieniečio šūviai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2016, 2:09 PM, atnaujinta May 22, 2017, 8:40 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, penktadienį vakare Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Vėžiakiemio kaimu pastebėjo Baltarusijos teritorijoje buvusius du įtartinus asmenis. Netrukus vienas jų neleistinoje vietoje perėjo sieną į Lietuvos teritoriją.

Pažeidėjas, pastebėjęs VSAT pareigūnus, puolė slėptis, tačiau jį persekiojęs pasienietis iš tarnybinio pistoleto paleido du įspėjamuosius šūvius į viršų. Tai paveikė bėglį. Jis sustojo ir buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad tai – 38-erių metų Vilniaus gyventojas.

Vietovę, kur pažeidėjas neteisėtai perėjo valstybės sieną, patikrinęs kinologas su tarnybiniu šunimi daugiau nieko įtartino neaptiko.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pažeidėjui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Po apklausos vilnietį pasieniečiai buvo uždarę į areštinę. Vėliau jis paleistas skyrus kardomąją priemonę rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.