Dronų savininkas įtariamas sukčiavimu ir neoficialiu atlyginimu

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba ir Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame dviejų filmavimu ir fotografavimu, naudojantis bepilotėmis skraidyklėmis (dronais), užsiimančių mažųjų bendrijų direktorius įtariamas sukčiavimu gaunant Europos Sąjungos subsidijas ir neoficialių atlyginimų mokėjimu.

Dronų savininkas įtariamas sukčiavimu ir neoficialiu atlyginimu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Dronų savininkas įtariamas sukčiavimu ir neoficialiu atlyginimu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-07 09:09, atnaujinta 2017-05-22 19:18

Kaip rašoma FNTT pranešime, nustatyta, kad bepilotes skraidykles fotografavimui ir filmavimui naudojanti mažoji bendrija su Klaipėdos teritorine darbo birža pasirašė sutartį, pagal kurią už darbuotojų įdarbinimą būtų gautos subsidijos. Įgyvendindama Europos struktūrinio fondo projektą „Išlik darbo rinkoje“, sutartį pasirašiusi Klaipėdos teritorinė darbo birža įsipareigojo pervesti mažajai bendrijai 50 procentų dydžio subsidiją darbo užmokesčiui kompensuoti už įdarbintus asmenis.

Išaiškinta, kad mažosios bendrijos direktorius, įdarbindamas darbuotojus, specialiai darbo sutartyse nurodė didesnius darbo užmokesčius, o su darbuotojais sutarė, kad dalį pinigų nuo pervesto atlyginimo darbuotojai grąžins jam. Bendrijos direktorius darbuotojams paskyrė 1 500 eurų dydžio atlyginimą, neatskaičius mokesčių, nors realiai jiems mokėjo po 600 eurų.

Per porą mėnesių keliems darbuotojams buvo sumokėtas daugiau nei 6 200 eurų atlyginimas, iš kurių beveik 2 700 eurų jie grąžino savo vadovui. Klaipėdos teritorinė darbo birža, gavusi duomenis iš mažosios bendrijos apie sumokėtą atlyginimą, darbdaviui pervedė 3 600 eurų subsidiją darbo užmokesčiui kompensuoti.

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai atskleidė, kad įtariamasis ir kitoje savo įsteigtoje mažojoje bendrijoje, kurioje taip pat buvo naudojamos bepilotės skraidyklės, galbūt apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą. Išaiškinta, kad trys tik ką įsteigtos mažosios bendrijos darbuotojai dalį darbo užmokesčio gaudavo oficialiai, o kitą dalį – vokeliuose. Per keletą mėnesių bendrijos direktorius darbuotojams sumokėjo beveik 1340 eurų neoficialaus darbo užmokesčio vokeliuose.

Apgaulingai pateikus duomenis apie darbuotojams išmokėtą darbo užmokestį, įtariamasis į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 800 eurų įmokų ir mokesčių.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.