Nepilnametės mirties mįslė gali likti neįminta

Varėnoje aptiktos nepilnametės vilnietės mirties priežastis gali būti neįminta dėl pernelyg smarkiai suirusio kūno, kuris dar yra pas ekspertus.

Merginos kūnas aptiktas miške Varėnos pakraštyje.<br>T.Bauro nuotr.
Merginos kūnas aptiktas miške Varėnos pakraštyje.<br>T.Bauro nuotr.
Mergina buvo rasta Varėnos miške.<br>R.Avrekienės nuotr.
Mergina buvo rasta Varėnos miške.<br>R.Avrekienės nuotr.
Mergina buvo rasta Varėnos miške.<br>R.Avrekienės nuotr.
Mergina buvo rasta Varėnos miške.<br>R.Avrekienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 7, 2016, 4:16 PM, atnaujinta May 22, 2017, 4:49 PM

Antradienį jie ketina pranešti DNR tyrimo rezultatus, kurie patvirtintų, kad tai tikrai ta pati mergina. Ši aplinkybė nekelia abejonių, o štai mirties priežasties nustatymas gali dar užtrukti ir baigtis nerezultatyviai.

„Kai kūnas būna smarkiai suiręs, kartais ekspertai išvis nesiryžta skelbti išvadų“, – naujienų portalui lrytas.lt kalbėjo tyrimui artimas šaltinis. Maždaug dvi savaites miške Varėnos pakraštyje gulėjęs moksleivės kūnas labai smarkiai nukentėjo.

Jį atpažinti padėjo prie medžio paliktas atsisveikinimo laiškas ir greta sudėti drabužiai. Kol kas tiriama pagrindinė versija, kad vilnietė nusižudė.

Tiriant šį įvykį paaiškėjo svarbi aplinkybė – prieš paskutinį kartą išeidama iš namų mergina dalyvavo draugų gimtadienio vakarėlyje. Pareigūnai apklausė jo dalyvius, tačiau paslapties rakto neaptiko – moksleivė buvo linksma, bendravo su bendraamžiais, jokių konfliktų nekilo.

Kitą dieną ji dar kalbėjo telefonu su artimaisiais, o pastarieji nepastebėjo jokių elgsenos pokyčių. Vėliau vilnietė dingo ir tik po poros savaičių kūnas buvo rastas Varėnoje, nors su šiuo miestu jos niekas nesiejo.

Vilnietę užfiksavo Varėnos autobusų stoties ir prekybos centro „Maxima“ vaizdo kameros.

Kas galėjo paskatinti merginą ryžtis beprotiškam žingsniui? Galbūt į šį klausimą gali atsakyti ilgas atsisveikinimo laiškas?

„Turbūt negalima kalbėti apie kažkokį vieną įvykį, kuris lėmė tokį merginos poelgį. Sprendimą pasitraukti iš gyvenimo galėjo lemti įvykių visuma ir pačios vilnietės būdas“, – kalbėjo tyrime dalyvaujantys pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.