Airijoje teisiamas lietuvis: vežė vyrus vogti, grasino nužudyti

Airijos teismas nagrinėja bylą, kurioje 55 m. lietuvis Edmundas Kavaliauskas kaltinamas grasinęs savo tautiečiams ir vežęs juos į Šiaurės Airijos miestus vagiliauti. Tai praneša portalas irishnews.com. Nurodoma, kad lietuvis grasino susidorojimu, jeigu tautiečiai nepaklustų.

Airijos teismas nagrinėja bylą, kurioje 55 m. lietuvis Edmundas Kavaliauskas kaltinamas grasinęs savo tautiečiams ir vežęs juos į šalį vogti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Airijos teismas nagrinėja bylą, kurioje 55 m. lietuvis Edmundas Kavaliauskas kaltinamas grasinęs savo tautiečiams ir vežęs juos į šalį vogti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 7:43 PM, atnaujinta May 22, 2017, 9:42 AM

E.Kavaliauskas buvo sulaikytas praėjusį mėnesį, nors apie jo nusikaltimus žinoma nuo 2015 m. spalio mėnesio. Prokuroras Conor Maguire pabrėžė, kad prieš E.Kavaliauską liudija du lietuviai, kurie atvykę į Portadown policijos komisariatą pranešė apie išnaudojimą ir prekybą žmonėmis. Vienam vyrų yra 20 metų, kitam – 50.

Vyrai paaiškino, kad į Airiją atvyko dirbti 2015 m. rugsėjo mėnesį. Jiems buvo žadamas obuolių rinkėjų darbas. Jie gyveno kartu su kitais darbininkais.

„Jie abu tvirtino, kad po dienos darbų, E.Kavaliauskas juos nuveždavo į įvairius prekybos centrus ir versdavo vagiliauti“, – sakė prokuroras C.Maguire.

Jaunesnis, 20 metų lietuvis pasakojo, kad atsisakius vogti, buvo pagrasinta susidorojimu.

Pareigūnai turi prekybos centrų vaizdo įrašus, kuriose aiškiai matosi abu vagiliavę lietuviai.

Įdomu tai, kad pareigūnams beveik atsitiktinai pavyko sučiupti E.Kavaliauską. Jis buvo išvykęs į Lietuvą, o kai grįžo į Airiją buvo sulaikytas dėl įvykio, nesusijusio su prekybos žmonėmis tyrimu.

E.Kavaliauskas savo kaltę dėl prekybos žmonėmis ir grasinimų susidorojimu neigia. Lietuvio gynėjas teigia,kad kaltinimai yra sufabrikuoti, o pats E.Kavaliauskas 6-erius metu dirbo rangovu vienoje įmonėje ir vežė darbininkus iš Lietuvos dirbti ūkyje.

Advokatas pabrėžė, kad kaltinimai yra sufabrikuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.