Įkalintam recidyvistui sukčiauti padėjo žmona

Marijampolės pataisos namuose bausmę atliekantis šiaulietis 38 metų Aleksandras Semionovas sumanė internete paieškoti lengvatikių. Sukčiui talkino laisvėje esanti bendraamžė sutuoktinė Laima.

L.Semionova netryško noru pozuoti fotografams.<br>G.Šiupario nuotr.
L.Semionova netryško noru pozuoti fotografams.<br>G.Šiupario nuotr.
L.Semionova netryško noru pozuoti fotografams.<br>G.Šiupario nuotr.
L.Semionova netryško noru pozuoti fotografams.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-08 16:49, atnaujinta 2017-05-22 10:13

Aferistams sekėsi puikiai – pernai rudenį per keturias savaites jiems pavyko rasti keturis automobilių pirkėjus. Nors Semionovai iš tikro neturėjo nė vienos mašinos, jie iš patiklių žmonių išviliojo 950 eurų.

Sukčių planas buvo itin paprastas – jie specializuotame automobilių prekybos internete portale paskelbė, kad parduoda „Volkswagen“ automobilius.

Kaina buvo itin patraukli, todėl netrukus į sąskaitą ėmė plaukti pinigai. Už tariamai parduodamą „VW Polo“ pirkėjas pervedė 150, už „VW Passat CC“ – 300, už „VW Caravelle“ – 200, o už „VW Multivan“ – 300 eurų avansą.

Pinigus išgrynindavo ir į lažybų kontoros sąskaitą pervesdavo kalinio sutuoktinė L.Semionova. Būta įtarimų, kad šiauliečiams talkino ir daugiau asmenų, bet jų per ikiteisminį tyrimą nustatyti nepavyko.

Anksčiau už tyčinį nužudymą, sukčiavimą, disponavimą kvaišalais ir jų platinimą 10 kartų teistas ir recidyvistu pripažintas A.Semionovas teisme nepasirodė. Visiškai kaltę pripažinęs šiaulietis paprašė nevežti jo iš įkalinimo įstaigos.

Bylą išnagrinėjusi teisėja Ilona Jakubėnienė įkalino A.Semionovą 8 mėnesiams. Subendrinus su dar neatlikta laisvės atėmimo bausme, šiaulietis privalės įkalinimo įstaigoje praleisti 5 metus ir 5 mėnesius.

Sukčiaus talkininkei teisėja buvo atlaidesnė. L.Semionova nubausta 8 mėnesiais viešųjų darbų ir įpareigota per mėnesį visuomenės labui dirbti ne mažiau kaip po 30 valandų per mėnesį.

Sutuoktiniai Semionovai privalės atlyginti ir padarytą žalą – solidariai sumokėti 950 eurų apgautiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.