Žagintojo ginklas – antrankiai

Už mažametės išžaginimą šiemet kovą nuteistą kalėti 25 metų klaipėdietį Andrejų Agafonovą pasivijo dar viena bausmė – užvakar jis išklausė nuosprendį dėl pasikėsinimo išžaginti 18-metę moksleivę.

Klaipėdietis A.Agafonovas išklausė jau antrą teismo nuosprendį – šį kartą dėl pasikėsinimo išžaginti moksleivę.<br>G.Pilaičio nuotr.
Klaipėdietis A.Agafonovas išklausė jau antrą teismo nuosprendį – šį kartą dėl pasikėsinimo išžaginti moksleivę.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Jun 10, 2016, 7:58 AM, atnaujinta May 22, 2017, 6:18 AM

Atvesdintas į Klaipėdos apylinkės teismą A.Agafonovas surakintomis rankomis kaip įmanydamas dangstė savo veidą – vyras antrą kartą teisiamas ne tik už pasikėsinimą įvykdyti lytinį nusikaltimą.

Klaipėdiečiui, kurio poelgiai vis labiau primena seksualinių maniakų nusikaltimus, pareikšti kaltinimai ir dėl neteisėto asmens būsto neliečiamumo pažeidimo, neteisėto asmens laisvės suvaržymo.

Atkakliai neigė kaltę

Įsiveržęs į svetimą butą, supančiojęs savo auką antrankiais A.Agafonovas neigė kėsinęsis išžaginti pažįstamą moksleivę, tačiau teisėja Skaistė Bystriakova tokiais jo išvedžiojimais nepatikėjo.

Už visus nusikaltimus A.Agafonovui teisme atseikėta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, kurią jis turės atlikti pataisos namuose.

Prokurorė prašė pusmečiu ilgesnės bausmės.

Aukos civilinis ieškinys patenkintas iš dalies – merginai priteistas 5000 eurų neturtinės žalos atlygis. Ji reikalavo dvigubai daugiau.

A.Agafonovas dar turės atlyginti nukentėjusiajai 300 eurų įvertintas bylinėjimosi išlaidas.

Incidentas Klaipėdoje įvyko šių metų sausio 21-osios rytą, kai A.Agafonovas daugiabučio namo laiptinėje patykojo ir užpuolė savo kaimynę – į mokyklą susirengusią merginą.

Tąkart jam įgyvendinti savo kėslų nepavyko, nes moksleivė spėjo pabėgti.

Bet A.Agafonovas nenurimo – apie pusę aštuntos vėl ėmė trainiotis prie buto, kuriame mergina gyvena su tėvais.

Gyvuliškos aistros apvaldytas vyras greičiausiai viską iš anksto buvo apgalvojęs ir suplanavęs – ryžosi naujam išpuoliui palaukęs, kol į darbą išeis merginos tėvai.

Vos tik moksleivė pravėrė buto duris, smurtautojas vėl puolė prie jos, įstūmė atgal, užspaudė burną. Gindamasi mergina parkrito, susitrenkė galvą.

Spruko iš svetimo buto

Tuomet A.Agafonovas nuplėšė merginos drabužius. Po to išsitraukė antrankius, kuriais sukaustė aukos rankas, kad ji negalėtų priešintis.

Aštuoniolikmetė ir toliau priešinosi, mėgino išsivaduoti. Pamatęs, kad taip lengvai tikslo nepasieks, A.Agafonovas atlyžo, o gal tiesiog išsigando – nusegęs antrankius spruko iš svetimo buto.

Moksleivė apie išpuolį iš karto pranešė tėvams, jie iškvietė policiją. Netrukus A.Agafonovas buvo sulaikytas. Bute, kuriame jis gyveno, rasti ir antrankiai.

A.Agafonovas teisme miglotai aiškino tuomet manęs, kad gali išžaginti kaimynę, bet vėliau supratęs, jog to nepadarys, tad persigalvojo ir paleido moksleivę.

„Atrankiai buvo netikri, skirti meilės žaidimams.

Tokių galima įsigyti sekso reikmenų parduotuvėse“, – teisme kalbėjo smurtautojas.

Įkliuvo laukdamas bausmės

Paaiškėjo, kad A.Agafonovas kėsinosi nuskriausti moksleivę po to, kai jam buvo pateikti kaltinimai dėl kito nusikaltimo – mažametės išžaginimo Klaipėdos rajone.

Klaipėdos apygardos teismas tuo metu jau nagrinėjo bylą. Stojęs prieš teismą dėl 2014 metais užfiksuoto nusikaltimo, A.Agafonovas džiaugėsi laisve – lankė posėdžius, nepažeidinėjo kardomųjų sankcijų.

Iki tol neteistas vyras kurį laiko dirbo pašte, nebuvo duomenų, kad jis bandytų slapstytis nuo teisėsaugos.

Po pasikėsinimo išžaginti moksleivę suimtas A.Agafonovas atsidūrė už grotų.

Vyro psichikos būklė ikiteisminio tyrimo metu netirta.

Nuteistojo advokatas Saulius Vaičiūnas mano, kad jo klientas vertas švelnesnio nuosprendžio: „Teismas neįvertino svarbios aplinkybės, kad jis savo noru nutraukė sumanytą nusikalstamą veiklą.“

Kovo pabaigoje A.Agafonovui už mažametės išžaginimą skirta 7 metų laisvės atėmimo bausmė dar neįsiteisėjusi.

Nuteistasis ir tąkart nepripažino savo kaltės – Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį apskundė Apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.