Žvėriškai subadęs sūnų ir mamą, žudikas nusegė nuo jos auskarus

Kauno apylinkės teismas penktadienį pradėjo svarstyti dviejų žmonių nužudymo bylą, kurioje kaltinamas 21 metų bedarbis Neimantas Šarkauskas, kilęs iš Marijampolės rajono. Kaime jaunuolis per išgertuves mirtinai peiliu subadė du savo kaimynus – 84 metų senutę ir jos 56 metų sūnų.

Kauno apygardos teismas atvertė kraupios žmogžudystės bylą. Žudiko aukos – motina ir sūnus, gyvenę tame pačiame kaime, esančiame Marijampolės apylinkėse.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Kauno apygardos teismas atvertė kraupios žmogžudystės bylą. Žudiko aukos – motina ir sūnus, gyvenę tame pačiame kaime, esančiame Marijampolės apylinkėse.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2016, 3:52 PM, atnaujinta May 22, 2017, 4:28 AM

Žudikas motinai smogė mažiausiai 33 kartus, o sūnui – 29 kartus. Paskui jis nuo krauju plūstančios moters nusegė auksinius auskarus, pagrobė kitus daiktus.

Kraupus nusikaltimas buvo įvykdytas 2015 metų kovą, triskart už vagystes teistam N.Šarkauskui svečiuojantis pas savo aukas.

Šeimininkai su svečiu gėrė jo atsineštą brendį ir vyną – vyras nuėjo miegoti, o jo motina liko virtuvė.

Iš pasalų nužudęs pensininkę, N.Šarkauskas puolė lovoje gulėjusį jos sūnų. Abidvi aukos mirė vietoje.

Žudikas pasiėmė auskarus, mobilųjį telefoną ir sėdo į automobilį, kurį rado nužudyto vyro garaže. Po kelių minučių vaikinas buvo savo namuose. Policiją iškvietė jo artimieji, pamatę mašinoje kruviną peilį.

Jaunuolis tvirtino neplanavęs iš anksto nusikaltimo – mintis nužudyti kaimynus ir pasisavinti jų turtą esą šovė į galvą staiga, vykstant išgertuvėms. Tačiau išaiškėjo, jog jis į svečius atėjo su peiliu, kuriuo ir nužudė du žmones. N.Šarkauskas peilį buvo atsinešęs iš savo namų.

Už žmogžudystes iš savanaudiškų paskatų jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Aukų artimieji vaikinui yra pateikę 500 tūkst. eurų ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.