Už vyro nužudymą telšiškei gresia nelaisvė iki gyvos galvos

Kaip praneša Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, š. m. vasario 29 d. Telšiuose, Rambyno gatvėje esančio bendrabučio bute, sugyventinių konfliktas pasibaigė 37 metų vyro mirtimi. Šiuo metu byla perduota teismui. Žmogžudyste kaltinamai moteriai gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Už vyro nužudymą telšiškei gresia nelaisvė iki gyvos galvos.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Už vyro nužudymą telšiškei gresia nelaisvė iki gyvos galvos.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jun 15, 2016, 3:45 PM, atnaujinta May 21, 2017, 4:38 PM

Iki tragiško įvykio pora kartu gyveno apie penkerius metus. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad apie 16 val. buto virtuvėje įsiplieskus žodiniam konfliktui nesutarimai peraugo į smurtą.

Bylos duomenimis, 37 metų moteris tyčia peiliu dūrė į krūtinę savo bendraamžiui sugyventiniui.

17.10 val. bute dėl ūmaus nukraujavimo į vidaus ertmes nukentėjusysis mirė. Kartu su nužudytuoju gyvenusiai moteriai pareikšti įtarimai dėl artimo giminaičio ar šeimos nario nužudymo.

Tiriant įvykio aplinkybes paaiškėjo, kad tarp sugyventinių konfliktas įvyko moteriai papriekaištavus, jog vyras nuolat geria, neieško darbo. Sugyventiniui ėmus pulti ant moters, ši, būdama neblaivi (nustatytas lengvas, 0,98 promilės, girtumas), pagriebė nuo stalo peilį ir dūrė vieną kartą į krūtinę.

Tuo tarpu kaimynai žurnalistams papasakojo, kad prieš tragediją vyras linksminosi tame pačiame bendrabutyje žavios šviesiaplaukės bute.

„Į duris esą beldėsi jo sugyventinė, tačiau, kur du – trečias nereikalingas“, – liūdnai konstatavo pašnekovai, įsitikinę, kad moters pyktį sukėlė būtent gyvenimo draugo pasibuvimas pas svetimą moterį su taurėmis.

Perdurtas vyras dar kurį laiką paėjo savo kojomis, todėl jo sugyventinė iš pradžių ramiai jautėsi. Maždaug po valandos, kai nukentėjusysis nebereagavo į aplinką, sunerimusi moteris iškvietė medikus. Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai bandė gaivinti žmogų, tačiau visos pastangos buvo veltui.

Atlikus teismo medicinos ekspertizę, nustatyta, kad nukentėjusiajam peiliu sugyventinė padarė durtinę pjautinę kiauryminę krūtinės ląstos dešinės pusės žaizdą, šonkaulių pažeidimus, širdiplėvės pažeidimą, kraujosruvą aortos kylančioje dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?