Kovoje dėl brangaus turto – ir gaujos nariai

Patruliai antstolei nepadėjo

Dėl pastato Kuršių gatvėje vyksta arši kova.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dėl pastato Kuršių gatvėje vyksta arši kova.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dėl pastato Kuršių gatvėje vyksta arši kova.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dėl pastato Kuršių gatvėje vyksta arši kova.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dėl pastato Kuršių gatvėje vyksta arši kova.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dėl pastato Kuršių gatvėje vyksta arši kova.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Arvydas Lekavičius

Jun 19, 2016, 3:20 PM, atnaujinta May 21, 2017, 7:34 AM

Tokius 1990-uosius primenančius įvykius dabar išgyvena kaunietis verslininkas Mindaugas Černiauskas. Į šią situaciją vyriškį įstūmė ne konkurentai ar nusikaltėliai, o teisėta žmona Jūratė, su kuria jau keleri metai bylinėjasi dėl turto.

Patruliai antstolei nepadėjo

Maždaug prieš du mėnesius M.Černiauskas kaip įprasta atvyko į savo Kuršių gatvėje esantį biurą, tačiau kelią jam pastojo prie pastato durų išsirikiavę saugos tarnybos „Tigro šuolis“ apsaugininkai. Jie tvirtino gavę nurodymą jo į vidų neįleisti.

Nieko nelaukdamas M.Černiauskas kreipėsi į antstolę Sonatą Vaicekauskienę. Ji surašė potvarkį bendrovei „Tigro šuolis“ netrukdyti patekti į patalpas ir siūlymą nutraukti pastato saugos nutartį kaip neteisėtą.

Kartu su M.Černiausku atvykusi antstolės S.Vaicekauskienės padėjėja Nijolė Mickūnienė kelią pastojusiems apsaugininkams pateikė šį patvarkymą ir teismo sprendimą, pagal kurį verslininkas turi teisę patekti į vidų.

Kai apsaugininkai į tai nereagavo, antstolės padėjėja išsikvietė policijos patrulius, kad jie padėtų įvykdyti teismo nutartį – patekti į patalpas.

Tačiau atvykę patruliai Rytis Voloskevičius ir Tautvydas Kikutis pareiškė nematantys viešosios tvarkos pažeidimo ir išvyko.

Iš patalpų buvo išmesti

Tuomet M.Černiauskas pasikvietė kitos saugos tarnybos – „Vyčio komisarai“ direktorių Artūrą Alekną ir kartu su pastate dalį patalpų nuomojančios bendrovės vadovu Deiviu Kalyčiu šiaip ne taip pateko į savo kabinetą.

Tačiau tuo džiaugėsi neilgai. Po pusvalandžio atvyko su Kamuolinių gauja siejamas kovos menų asociacijos „Fight gang“ vadovas Mindaugas Ratkevičius su trimis „Tigro šuolio“ apsaugininkais.

Jie be ceremonijų sumušė patalpų savininką ir kartų atvykusį nuomininką A.Alekną ir, užlaužę rankas, išmetė lauk.

Apsaugininkai – policininkai

Iškart po įvykio medikai konstatavo, kad A.Aleknai buvo sulaužytas raktikaulis ir sutrenktos smegenys. M.Černiauskui buvo sužalotas petys. Tą patį vakarą M.Černiauskui paskambino nepažįstamas vyriškis ir pareikalavo, kad šis atsisakytų patalpų. Priešingu atveju buvo pagrasinta susidorojimu.

Jau pradėjus ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad M.Ratkevičiui vadovaujant nukentėjusiuosius galėjo sumušti du policijos pareigūnai, kurie laisvu nuo darbo metu uždarbiauja bendrovėje „Tigro šuolis“.

Vienas jų – patrulis Gediminas Vilpišaukas ir Viešosios tarnybos valdybos vyriausiasis postinis Aurimas Cvilikas.

Sulaikė ir paleido

M.Černiauskas ir pastate patalpas nuomojantys verslininkai Kauno vyriausiajam policijos komisariatui parašė net kelis pareiškimus dėl policininkų ir bendrovės „Tigro šuolis“ apsaugininkų veiksmų.

Tačiau iškart po to patalpose šeimininkaujantis M.Ratkevičius, kuris pats anksčiau dirbo Viešojo saugumo tarnyboje, jam pareiškė, kad jokie skundai teisėsaugai nepadės.

Kkad M.Ratkevičiui pavyks sausam išbristi iš vandens, rodo ir nesena jo sulaikymo istorija.

Praėjusių metų balandį Kauno organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai gyrėsi tarptautinės operacijos metu sulaikę M.Ratkevičių ir dar penkis su Kamuoliniais susijusius asmenis, kurie buvo įtariami organizavę stambaus masto narkotikų kontrabandą, taip pat grasinimais susidoroti su šeimos nariais vertė kitus žmones važiuoti į užsienį daryti nusikaltimų.

Tęsdami operaciją pareigūnai po dviejų mėnesių Airijoje sulaikė dar keturis gaujos narius ir jų automobilyje įrengtoje slėptuvėje aptiko apie 10 kilogramų narkotikų, kurių vertė – beveik 200 tūkstančių eurų.

Tačiau kurį laiką už grotų praleidęs M.Ratkevičius galiausiai buvo paleistas.

Vietoj bylos – bauda

M.Ratkevičiaus pasakyti žodžiai, kad pareiškimais teisėsaugai nieko nepasieks, iš pradžių pildėsi.

Balandžio 26 dieną Kauno Santakos policijos komisariato tyrėjas Evaldas Maskeliūnas ne tik atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl „Tigro šuolio“ apsaugininkais dirbančių policininkų smurto, bet ir pačiam nukentėjusiajam M.Černiauskui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl to, kad jis savaip interpretavo teismo nutartį ir neteisėtai pateko į patalpas. Tokią išvadą tyrėjas padarė telefonu apklausęs kitą pusę.

Tik vėliau ikiteisminiai tyrimai buvo pradėti, tačiau jie iki šiol vyksta vėžlio tempu.

Pastatą išnuomojo saviems

Kuršių gatvėje esantis pastatas dėl kurio jau kuris laikas tarp sutuoktinių vyksta ginčai, priklauso bendrovei „Imber“. Šios bendrovės akcininkai yra M.Černiauskas, jo sutuoktinė Jūratė ir jos motina Liolė Vanagienė.

M.Černiauskas bando įrodyti, kad L.Vanagienei priklausančios akcijos įgytos neteisėtai. Praėjusiais metais Kauno apylinkės teismas, kol vyksta civilinis ginčas, uždraudė J.Černiauskienei ir jos motinai disponuoti bendrovei priklausančiu nekilnojamuoju ir kilnojamuoju turtu, jį nuomoti ar subnuomoti.

Šis teismo sprendimas įsigaliojo liepos 10 dieną, tačiau jau liepos 22 dieną bendrovės „Imber“ vadovė J.Černiauskienė patalpas išnuomojo savo broliui Vytautui Vanagui, o šis po mėnesio pernuomojo savo motinos įmonei IMDO, kurios direktoriumi dirba jau minėtas su Kamuoliniais siejamas M.Ratkevičius.

Šiemet kovo mėnesį J.Černiauskienė su bendrove „Tigro šuolis“ sudarė saugos sutartį ir nurodė į vidų neįleisti savo sutuoktinio. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.