Verslininkui Pranciškui Jurgučiui – dar vienas teismo spyris

Skandalingai pagarsėjęs uostamiesčio verslininkas, buvęs bankrutavusios statybų bendrovės „Klaipėdos hidrotechnika“ vadovas Pranciškus Jurgutis sulaukė dar vieno nuosprendžio – Trakų rajono apylinkės teismas jam skyrė piniginę baudą už trukdymą vykdyti savo pareigas antstoliui. Kitos bylos nagrinėjamos.

P.Jurgutis išklausė dar vieną nuosprendį – šį kartą už trukdymą atlikti savo pareigas antstoliui.<br>G.Pilaičio nuotr.
P.Jurgutis išklausė dar vieną nuosprendį – šį kartą už trukdymą atlikti savo pareigas antstoliui.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Jun 21, 2016, 7:59 PM, atnaujinta May 21, 2017, 1:40 AM

Šios baudžiamosios bylos užuomazgos – P.Jurgučio valdytoje įmonėje „Kruonio HAE statyba“. Prieš septynerius metus kreditorių prašymu joje apsilankęs Kaišiadorių antstolis Darius Jonaitis vykdė savo pareigas – mėgino išieškoti skolą.

Ne kartą teismų suolus trynęs 61 metų klaipėdietis P.Jurgutis už trukdymą antstoliui vykdyti savo pareigas anksčiau jau dukart buvo baustas piniginėmis baudomis.

Tądien antstolis su skolą ieškančios bendrovės „Kelda“ darbuotojais norėjo išsivežti teismo sprendimu areštuotą „Kruonio HAE statyba“ betonvežį „KamAZ“. Po anstolio vizito šio automobilio vairuotojas Kęstas Jasaitis Elektrėnų policijai pranešė, kad transporto priemonė esą pavogta.

Policijai atradus ir sulaikius neva pagrobtą „KamAZ“, antstoliui teko vykti į įvykio vietą, aiškinti pareigūnams, kad šis automobilis iš tikrųjų nebuvo pavogtas, o teisėtai išvežtas. Įmonės vartai jau buvo uždaryti, pakabinta spyna, atjungtas elektros tiekimas

D.Jonaičio prašymu policijos pareigūnų akivaizdoje buvo nupjauta užrakintų vartų spyna. Įmonės teritorijoje rastas turtas, daugiausiai statybos technika, išgabentas saugoti į kitą patikimesnę vietą.

Po to antstolis surašė pareiškimą policija dėl trukdymo atlikti pareigas ir melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą – tariamą areštuotos autotransporto priemonės vagystę.

Palyginti nesudėtinga byla Trakų rajono apylinkės teisme narpliota net penkerius metus. Posėdžiai atidėlioti, nes P.Jurgutis pranešdavo negalįs atvykti į teismą dėl pablogėjusios sveikatos būklės, keitė advokatus.

Bylą išnagrinėjusi teisėja Česlava Malinovska paskelbė verdiktą  – P.Jurgučiui už inkriminuotą nusikalstamą veiklą  skirta 1883 eurų bauda.

Verslininko bendrininku įvardytas anksčiau neteistas 45 metų elektrėniškis K.Jasaitis už melagingą pranešimą policijai atsipirko 753 eurų bauda.

Abu nuteistieji jiems nepalankų sprendimą dar gali skųsti Vilniaus apygardos teismui.

Tuo P.Jurgučio bėdos nesibaigia – Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama kita baudžiamoji byla, kurioje verslininkas ir jo sūnus Donatas Jurgutis, kuriam buvo patikėtos  “Klaipėdos hidrotechnikos“ vykdančiojo direktoriaus pareigos, kaltinami neteisėtai perleidę milijonines įmonės lėšas.

Be to, P.Jurgutis ir buvęs „Kruonio HAE statybos“ generalinis direktorius Valdemaras Jasevičius įtariami pasisavinę daugau kaip 4,5 mln. litų Europos Sąjungos paramos lėšų ir dalį jų legalizavę nusikalstamu būdu. Ir ši byla įstrigo Vilniaus apygardos teisme.

Kaltinimai dėl neteisėtos veiklos pareikšti ir dar vienai P. Jurgučio įkurtai įmonei – Pajūrio investicijų valdymo centrui.

P.Jurgutis anksčiau buvo nuteistas už nepavykusį bandymą papirkti buvusį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovą liberalą Eugenijų Gentvilą. Pastarasis, įtaręs, kad P.Jurgutis jam nori įpiršti kyšį, pats kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Teisme P.Jurgutis aiškino E.Gentvilui jo kabinete siūlęs ne kyšį už kažkokius „Klaipėdos hidrotechnkai“ palankius sprendimus, o kalbėjęs apie galimą finansinę paramą liberalioms politinėms jėgoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.