Enrikas Daktaras galės toliau gerti ir svaigintis

Už muštynes sostinės naktiniame bare „Absento fėjos“ nuteistas Enrikas Daktaras nuo šiol vėl galės gerti.

E.Daktarui nepavyko atsikratyti teistumo, bet panaikintas draudimas vartoti alkoholį.<br>T.Bauro nuotr.
E.Daktarui nepavyko atsikratyti teistumo, bet panaikintas draudimas vartoti alkoholį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2016, 1:27 PM, atnaujinta May 21, 2017, 12:00 AM

Jo apeliacinį skundą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas panaikino žemesnės instancijos teismo E.Daktarui skirtą apribojimą nevartoti alkoholio ir psichiką veikiančių medžiagų.

Teismo nuomone, nėra jokių įrodymų, kad E.Daktaras muštynes bare sukėlė būdamas girtas ar apsvaigęs nuo narkotikų, nes iškart po konflikto jis nebuvo sulaikytas, jo girtumas nebuvo patikrintas.

Kita nuosprendžio dalis palikta nepakeista. Iki gyvos galvos nuteisto Henriko Daktaro sūnui skirta dviejų metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas dviem metams.

Taip pat apribotas jo judėjimas, be pareigūnų žinios E.Daktarui uždrausta palikti savo gyvenamąją vietą ilgiau kaip 7 paroms. Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą Henytės sūnus turės sumokėti 565 eurus.

34 metų E.Daktaras savo apeliaciniame skunde prašė jį išteisinti. Jis teigė, kad pirmosios instancijos teismas visiškai nepagrįstai jį pripažino kaltu dėl muštynių ir įvardino, kaip jų pradininką.

„Nėra jokių įrodymų nei dėl suduoto smūgio, nei dėl Jono Žilinsko pakėlimo už ausų ir trenkimo į grindis. To nesako nei vienas liudytojas, net pats J.Žilinskas“, – apeliaciniame skunde rašė E.Daktaras.

Jo teigimu, Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažindamas jį kaltu dėl muštynių ne tik neteisingai įvertino liudytojų parodymus, bet ir gerokai sutirštino spalvas, įrašydamas nuosprendyje to, ko nebuvo.

„Ten parašyta, kad aš klube sakiau, kad esu E.Daktaras. Man ši aplinkybė yra labai skaudi, nes aš net mokykloje nesakydavau, kad esu E.Daktaras“, – teisme kalbėjo vyras ir pabrėžė, kad su nukentėjusiais J.Žilinsku ir Andriumi Butkumi jis jau seniai susitaikė ir atlygino jiems patirtus nuostolius. „Pats viešumas žiniasklaidoje mane jau nubaudė. Aš iš to pasimokiau“, – aiškino E.Daktaras.

Anksčiau už narkotikų ir ginklų kontrabanda teistas E.Daktaras muštynes Vilniuje sukėlė 2014 metų gegužės 11-osios naktį.

Su drauge atėjęs E.Daktaras bare išvydo žurnalistą Kristupą Krivicką ir priėjęs prie jo bandė pasikalbėti apie jo rodomas laidas.

Žurnalistui bendrauti nepanorus, E.Daktaras nusižiūrėjo naują auką – prie baro stovėjusį J.Žilinską, o vėliau sumušė jį raminti atskubėjusį A.Butrimą.

Pats E.Daktaras kaltu dėl sukeltų muštynių niekada neprisipažino ir teigė, kad konfliktą pradėjo ne jis, o J.Žilinskas.

Išgirdęs, kad E.Daktaro draugė Gintarė pasiūlė išeiti iš klubo ir nueiti kažkur pavalgyti, J.Žilinskas esą pasišaipė: „Eik, zuiki, tave pamaitins“.

Zuikiu pavadintas E.Daktaras įsiuto, ir kaip teigiama kaltinime, griebė J.Žilinską už ausų ir trenkė į grindis. „Jei būčiau griebęs, ausys būtų neišlaikiusios“, – su tokiu kaltinimu nesutiko E.Daktaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.