Kauniečiai sukrėtė savo žiaurumu

Ant Kauno apygardos teismo teisėjų stalo – itin žiauraus nužudymo byla. Kaltinimai buvo pareikšti trims kauniečiams, kuriuos prokurorai siekia nuteisti už 34 metų Igorio Kuryševo nužudymą, mat jis neįvykdė pažado sugrąžinti dingusius pinigus.

Šiems kauniečiams teisme teks paaiškinti bičiulio nužudymo aplinkybes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiems kauniečiams teisme teks paaiškinti bičiulio nužudymo aplinkybes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Jun 22, 2016, 7:48 AM, atnaujinta May 21, 2017, 1:33 AM

Teisiamųjų suole atsidūrė 26 metų Marius Ramanauskas, 39 metų Artūras Našatopovas ir 32 metų Ovidijus Vitkevičius. Pastarojo kauniečio būste, esančiame viename Kovo 11-osios gatvės bendrabutyje, bičiuliai pernai balandžio 17-osios naktį susidorojo su I.Kuryševu. Jis buvo O.Vitkevičiaus sesers sugyventinis.

Konfliktas kilo dėl dingusių O.Vitkevičiaus pinigų, kai vyrai likus keliems mėnesiams iki įvykio girtavo Panemunėje. Dingusi pinigų suma nebuvo didelė – apie 100 eurų.

Vagyste buvo įtariamas I.Kuryševo pažįstamas, todėl jis žadėjo su šiuo žmogumi pasikalbėti ir grąžinti pinigus. Kaunietis pažado neįvykdė, o vagyste įtariamas vyras lig šiol slapstosi.

O.Vitkevičius jau anksčiau dėl skolos buvo susikibęs su I.Kuryševu, tačiau muštynių pasekmės nebuvo tokios sunkios.

Pernai balandžio 16-osios vakare I.Kuryševą užpuolė visa trijulė. Jie žmogų talžė kumščiais, spardė, daužė šluota, išardytos skalbyklės detalėmis, trankė į durų staktą. Visa tai truko apie pusvalandį, o ekspertai vėliau suskaičiavo daugiau kaip šimtą sužalojimų.

Manoma, kad daugiausia I.Kuryševui kliuvo nuo didele jėga pasižyminčio A.Našatopovo, kuris anksčiau jau teistas penkis kartus.

Vyras dažnai įsiveldavo į konfliktas, tačiau niekas nedrįsdavo skųstis. O.Vitkevičius tyrėjams taip pat patvirtino mušęs sesers sugyventinį, tačiau neįgalaus vyro smūgiai buvo gerokai silpnesni.

Būtent jis pranešė policijos pareigūnams apie nužudytą žmogų, o netrukus tyrėjų rankose atsidūrė visa trijulė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.