Skandalingasis veikėjas paskelbė karą skiepams

Medicinos įstaigoje skandalą sukėlęs ir paskiepyti svetimą vaiką sutrukdęs jonaviškis Andrejus Lobovas siunčiamas į areštinę ir turės sumokėti baudą.

Jonavos gyventojas A.Lobovas – dažnas protesto akcijų, rengiamų įvairiuose miestuose, dalyvis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jonavos gyventojas A.Lobovas – dažnas protesto akcijų, rengiamų įvairiuose miestuose, dalyvis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

2016-06-22 07:35, atnaujinta 2017-05-21 01:33

Aršus Drąsiaus Kedžio ir bėgle tapusios jo sesers Neringos Venckienės gerbėjas 43 metų A.Lobovas apie savo elgesį galės pagalvoti gulėdamas ant areštinės gultų.

Jonavos rajono apylinkės teismas pripažino jį kaltu pažeidus viešąją tvarką ir skyrė 60 parų arešto.

Nors nuosprendį dar galima apskųsti, teismas nusprendė, kad bausmės laikas jam skaičiuojamas nuo paskelbimo dienos.

Todėl į A.Lobovo namus bet kada gali pasibelsti policijos pareigūnai, kurie palydės jį į areštinę.

Chuliganišku elgesiu garsėjančiam vyrui taip pat skirta 3766 eurų bauda.

Neleido skiepyti vaiko

Ne kartą teistas ir administracinėmis baudomis baustas A.Lobovas dar vieną teistumą užsidirbo dėl Jonavos pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC) sukelto skandalo.

Šių metų gegužės mėnesį atvykęs su savo vaikais pas gydytoją A.Lobovas už uždarų kabineto durų išgirdo verksmą.

Su skiepais kovojantis vyras įsiveržė į kabinetą, pastūmė jam nepažįstamą mergaitę skiepyti susiruošusią medikę, pradėjo aiškinti apie skiepų žalą ir neleido paskiepyti.

Agresyvus A.Lobovo elgesys išgąsdino medikę, mergaitę – ji pradėjo verkti dar labiau – ir jos motiną.

Teisme vaidino mandagų

Nors pats A.Lobovas šiuo savo poelgiu labai didžiavosi, PSPC medikai nusprendė kreiptis į policiją.

„Tokiu savo elgesiu A.Lobovas peržengė ribas“, – sakė Jonavos PCPC direktorė Asta Sivolovienė.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, byla perduota teismui.

A.Lobovas nei ikiteisminio tyrimo metu, nei teisme kaltu neprisipažino.

Jis teigė nieko nestumdęs ir negąsdinęs – esą vaikas klykė, todėl jis užėjo į kabinetą pažiūrėti, kas ten vyksta, ir mandagiai paprašė mergaitės neskiepyti.

Šią jo gynybos versiją teisme paneigė liudytojai ir nukentėjusiąja pripažinta mergaitės motina.

Siautėjo tyrėjos kabinete

A.Lobovas jau seniai pasižymi neprognozuojamu elgesiu. 2014 metų spalį jis buvo nuteistas už trukdymą policijos pareigūnei atlikti savo pareigas.

Į apklausą Kauno rajono policijos komisariate iškviestas A.Lobovas tyrėjos kabinete elgėsi lyg prie Kedžių ir Venckų tvoros.

Jis šūkavo, laidė įvairiausias replikas, klausinėjo, kieno nurodymus vykdo pareigūnės, gėrė termose atsineštą arbatą, kišo tyrėjai N.Venckienės knygą ir aiškino, kad joje parašyta visa tiesa.

Tyrėjos paprašytas duoti apžiūrėti savo mobiliojo ryšio telefoną A.Lobovas trenkė jį į žemę, o po to sulaužytą numetė ant tyrėjos stalo.

Pareigūnai teko kviestis kolegas, kad nuramintų įsisiautėjusį N.Venckienės gerbėją.

Už trukdymą tyrėjai dirbti Kauno apylinkės teismas A.Lobovą pasiuntė 150 valandų dirbti visuomenei naudingo darbo senelių globos namuose, apribojo jo judėjimo laisvę ir skyrė 13 tūkstančių litų baudą.

Liepė skaityti knygą

2013 metais A.Lobovui buvo skirta 13 tūkstančių litų bauda dėl nepagarbos teismui ir trukdymo teisėjui atlikti savo pareigas.

Šį teistumą A.Lobovas užsidirbo bandydamas auklėti tuometį Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininką Vitalijų Kondratjevą.

Nepatenkintas 2011-ųjų gruodžio 16 dienos V.Kondratjevo nutartimi sugrąžinti mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei A.Lobovas su dar keliais savo bendražygiais 2012 metų sausį surengė piketą prie Kėdainių rajono apylinkės teismo.

Kadangi jų piketu niekas nesidomėjo, A.Lobovas su dar dviem „violetiniais“ veikėjais nuėjo į V.Kondratjevo kabinetą ir pradėjo jam aiškinti, kad jis nieko neišmano apie tariamos pedofilijos bylą, ir pradėjo cituoti N.Venckienės knygą, kurią vėliau paliko ant teisėjo stalo.

Priešininkus persekiojo ir jiems grasino

* A.Lobovas savo kriminalinę karjerą pradėjo kaip automobilių vagis, o kilus Garliavos skandalui tapo aktyviu tariamos pedofilijos skandalo pūtėju.

* Jis trynėsi Kedžių ir Venckų patvoryje, su bendraminčiais po Vilnių ir Kauną nešiojo karstą, dalyvaudavo įvairiuose mitinguose ir piketuose, už kurių rengimą buvo ne kartą baustas piniginėmis baudomis, o išvadavus L.Stankūnaitės dukterį iš N.Venckienės namų Vilniuje prie Prezidentūros kaukė kaip šuo.

* A.Lobovas už savo „violetinę“ veiklą taip pat yra teisiamas Šiauliuose kaip N.Venckienės ir jos tetos Audronės Skučienės suburtos gaujos narys.

* Jam buvo pareikšti kaltinimai dėl Venckams ir Kedžiams neįtikusių žmonių persekiojimo, viešų raginimų pažeisti Lietuvos suverenitetą bei grasinimų nužudyti antstolę Sonatą Vaicekauskienę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.