Į Lietuvą nelegaliai bandę patekti gruzinai uždaryti į areštinę

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai bandžiusius patekti du gruzinus. Jie uždaryti į areštinę.

Iš Baltarusijos į Lietuvą nelegaliai bandę patekti gruzinai uždaryti į areštinę.<br>VSAT nuotr.
Iš Baltarusijos į Lietuvą nelegaliai bandę patekti gruzinai uždaryti į areštinę.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-23 10:28, atnaujinta 2017-05-20 21:59

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono Žvėryno kaimo ribose vaizdo stebėjimo kameromis užfiksavo du įtartinus asmenis. VSAT pareigūnai iškart organizavo jų paiešką, kuriame dalyvavo ir kinologas su tarnybiniu šunimi.

Apie 800 metrų nuo sienos su Baltarusija buvo sulaikyti du vyrai. Paaiškėjo, kad tai – 37-erių ir 41-erių Gruzijos piliečiai. Jie turėjo savo šalies pasus, kuriuose nebuvo Šengeno vizų, suteikinačių teisę legaliai patekti į bendrijos erdvę. Patikrinę sienos prieigas pasieniečiai nustatė, kad migrantai neteisėtai į Lietuvą pateko iš Baltarusijos.

Abu užsieniečiai po apklausos uždaryti į areštinę. Įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėję Varėnos rinktinės pasieniečiai.

Pastaruoju metu migrantų iš Gruzijos, per Lietuvą nelegaliai bandančių patekti į Vakarų Europą, skaičius smarkiai sumažėjo. Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 16 tokių Gruzijos piliečių. 2012 m. pasieniečiams įkliuvo 299 gruzinai, 2013 m. – 173, 2014 m. – 172, pernai – 96.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.