Nuo kalėjimo kaunietį apsaugojo neįgalumas

Kauno apygardos teismas 35 metų Mariui Karpavičiui už neteisėtą laisvės atėmimą, sveikatos sutrikdymą ir neteisėtą ginklų laikymą  skyrė 5 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau nuo jos atleido.  Sunkiai sužalotas vyras negali judėti ir nedalyvavo nei viename teismo posėdyje – jie vyko transliuojant vaizdą internetu.

Įvykis 2013-ųjų rudenį Prienų rajone tąkart sukėlė ant kojų pareigūnus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Įvykis 2013-ųjų rudenį Prienų rajone tąkart sukėlė ant kojų pareigūnus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 1:11 PM, atnaujinta May 20, 2017, 9:24 PM

Pranešimas apie šiurpų nusikaltimą  Prienų rajone pareigūnus pasiekė dar 2013-ųjų rugsėjį. Gindamasis nuo užpuolikų 32 metų kaunietis Darius Steponkevičius į vieną jų paleido net dešimt kulkų.

Policijos tyrėjai iškart apklausė Kauno klinikose gydomą M.Karpavičių, kurį Kašonių (Prienų r.) kaime sužeidė D.Steponkevičius. M.Karpavičius ir jo 25 metų bendrininkas brolis J.B. į D.Steponkevičiaus valdą įžengė ginkluoti, užsimaukšlinę ant galvos juodas kaukes. Vienas rankoje laikė pistoletą, o kitas – nupjautavamzdį šautuvą.

Kartu su šiais vyrais anksčiau nusikaltimuose dalyvavęs D.Steponkevičius žinojo, kad jie į žygius eina vilkėdami neperšaunamąsias liemenes. Taip buvo ir šį kartą. Turbūt todėl šeimininkas leido vieną šūvių seriją po kitos – kad būtų tikras, jog liemenės neapsaugos.

J.B. pakirto dešimt, o M.Karpavičių – viena arba dvi kulkos. D.Steponkevičiaus pistoleto CŽ apkaboje tilpo 12 šovinių. Manoma, kad M.Karpavičius buvo sužeistas pirmas. Kulkai pažeidus stuburą šalia kaklo, šis vyras nerodė jokių gyvybės požymių, todėl neatrodė pavojingas. Kur kas daugiau kulkų buvo paleista į J.B., kuris tą patį rytą mirė Kauno klinikose.

Įtariama, kad M.Karpavičius ir J.B. norėjo nužudyti D.Steponkevičių dėl nepasidalinto grobio Suomijoje. Visi trys kauniečiai Suomijoje buvo teisti. Jie įkliuvo dėl vagystės iš šios šalies juvelyrinių dirbinių parduotuvės. Bausmę už tai atlikę D.Steponkevičiaus sėbrai kaltino jį didelio kiekio aukso papuošalų pasisavinimu. Pagrobtų brangių dirbinių nepavyko rasti. Negavę savo dalies, nusikaltėliai paskelbė D.Steponkevičiui mirties nuosprendį.

M.Karpavičius anksčiau teisėsaugai buvo įkliuvęs ne tik dėl vagysčių, bet ir turto prievartavimo, narkotikų.

Lauko virtuvėje užkluptas D.Steponkevičius nesutriko net ir po to, kai vienas užpuolikų sužalojo jam ranką elektros šoku. Sodybos šeimininkas suspėjo pagriebti savo legaliai turėtą pistoletą ČZ ir ištuštino apkabą. Paskui jis pats iškvietė policiją. Leidimas laikyti ginklą D.Steponkevičiui buvo išduotas 2009 metais, kai jis dar nebuvo teistas Suomijoje.

Gydytojai operavo M.Karpavičių. Vėliau vyras labai ilgai gydėsi Kauno klinikų Stuburo neurochirurgijos skyriuje, tačiau kulka pažeidė stuburas ir kaunietis liko neįgalus.

Grįžęs iš Suomijos D.Steponkevičius 2013-ųjų pavasarį ėmė ūkininkauti Kašonių kaime esančioje savo tėvų sodyboje. Kaimynai jį matydavo laukuose vairuojantį traktorių. Pareigūnai įtarė, kad žemdirbystė vyrui tapo tik priedanga kitai veiklai maskuoti.

Kaltinamasis, apklausiamas nuotoliniu būdu, kaltės neprisipažino ir paaiškino, kad po patirtos traumos įvykio aplinkybių neatsimena ir nieko paaiškinti negali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.