Raseinių „pokštininkas“ stos prieš teismą

57 metų raseiniškiui brangiai kainuos kainuos pomėgis išgėrus šokdinti pareigūnus. Nebe pirmą kartą apie nebūtus nusikaltimus ir grėsmes visuomenei pranešęs vyriškis stos prieš teismą.

Raseiniškis per pastaruosius metus trečią kartą melagingai kvietė poagalbą.<br>G.Šiupario nuotr.
Raseiniškis per pastaruosius metus trečią kartą melagingai kvietė poagalbą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 11:51 AM, atnaujinta May 20, 2017, 9:48 PM

Pastarąjį „pokštą“ raseiniškis iškrėtė pirmadienį – paskambino ir pranešė apie Raseinių rajone padėtą sprogmenį. Skambinęs vyras nenurodė nei sprogimo vietos, nei kitų smulkmenų ir padėjo ragelį.

Jokio sprogmens, aišku, nebuvo, tad pareigūnai ėmė ieškoti skambinusiojo. Netrukus buvo surastas ir „pokštininkas“. Jis sunkiai vertė liežuvį – melagingo pranešimo autoriui buvo nustatytas vidutinis girtumas (2,37 promilės).

Paaiškėjo, kad įkliuvo etatinis pareigūnų šokdintojas, melagingai skambinantis jau trečią kartą. Netrukus jis atsidūrė areštinėje.

Pirmąsyk raseiniškis buvo sučiuptas prieš metus. Tada jis pranešė, kad jį namuose beisbolo lazdomis sumušė vaikai. Netruko paaiškėti, jog vyriškis melavo. „Pokštininkas“ buvo toks girtas, kad jo net apklausti buvo neįmanoma.

Už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą teismas „pokštininkui“ skyrė 86 eurų baudą.

Tačiau tai, pasirodo, nepamokė. Šių metų gegužės 29-ąją jis pranešė pareigūnams, kad jį kėsinasi mušti pusbrolio sūnus. Atskubėjęs patrulių ekipažas netrukus įsitikino, jog pagalbos niekam nereikia. Raseiniškiui buvo surašytas protokolas, o teismas skirs nuobaudą už melagingą skambutį.

Pareigūnų dėmesį pamėgusiam veikėjui teks stoti prieš teismą ir už pirmadienį išpuolį. Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.