Buvusią žmoną grasino nužudyti ir terorizavo – sulaukė bausmės

Savo buvusią žmoną kelis mėnesius bauginęs ir terorizavęs, gąsdinęs, kad sukapojo dukrą į gabalus ir pakasė, klaipėdietis nuteistas pusantrų metų laisvės atėmimu, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams. Jis visą tą laiką negalės per penkiasdešimt metrų prisiartinti prie buvusios žmonos namų.

Genius K. tikina buvusios sutuoktinės nebauginęs..<br>A.Pilaitienės nuotr.
Genius K. tikina buvusios sutuoktinės nebauginęs..<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jun 24, 2016, 5:26 PM, atnaujinta May 20, 2017, 5:53 PM

Iki šiol neteistas 45 metų Genius K. savo kaltės nepripažino ir tikino, kad grasinimai buvo nerealūs.

Tačiau pagal policijos iškvietimus nustatyta, kad pernai rugsėjį Genius K. paskambino buvusiai sutuoktinei ir pasakė, kad sukapojo dukrą į gabalus ir pakasė, grasino išdaužyti jos buto langus ir ją nužudyti.

Kalbėti apie susidorojimą jis nevengė ir vaikų akivaizdoje.

Spalį spardė ir daužė moters buto duris ir vėl grasino nužudyti.

Kitais kartais grasino išdaužyti buvusios žmonos buto langus, apmėtė juos grumstais. Siuntinėjo gąsdinamas žinutes telefonu, paaštrintas necenzūriniais žodžiais.

Klaipėdos apylinkės teisme nukentėjusioji aiškino, kad ištekėjo už Geniaus, kai ėmė lauktis pirmosios dukters. Vyras visada buvo aršus, greit užsidegantis, tačiau abu buvo sutarę, kad po netinkamo elgesio jis jos atsiprašys. Iš pradžių taip ir buvo.

Praėjus keleriems metams vyras pradėjo gerti, agresijos ir kitų problemų padaugėjo, todėl ji su dviem vaikais besilaukdama trečiojo išėjo gyventi pas seserį, o vėliau išsinuomojo butą.

Genius K. tikino, kad grasinimai buvo nerealūs. Apie sukapotą dukrą galėjo pasakyti tik iš pykčio, kadangi buvusi žmona neleidžia jam matytis su vaikais ir perduoti jiems atneštų lauktuvių.

„Aš nesu toks, kad žudyčiau savo vaiką, aš juos labai myliu“, – tikino kaltinamasis.

Esą durų jis nedaužydavo, tik paklibindavo rankeną, o kai kartą jo neįleido vidun, išėjęs į lauką mobiliuoju telefonu pabeldė į palangę ir metė žemės grumstelį į langą. Kai ir tuomet jo nepriėmė, susinervinęs nusikeikė ir išėjo namo.

Ketverius metus draugavusi pora susituokusi išgyveno šešerius metus. O tuomet gyvenimas virto pragaru.

Moteris tikina, kad Genius siekia ne bendrauti su vaikais, o matytis su ja. Konfliktų esą kildavo dažnai, ji buvo persekiojama nuolat, vyras ateidavo kone kas vakarą, bet ji policiją kviesdavusi tik tuomet, kai kildavo reali grėsmė. Beveik visada jis būdavo truputį išgėręs.

Net ir pradėjus ikiteisminį tyrimą Genius nesiliovė bauginti, o tik aprimo – stoviniuodavo netoli jos namų ir stebėdavo, tačiau gatvėje nebepuldinėjo, nebegrasino.

„Aš myliu savo žmoną ir vaikus. Jos dėl nieko nekaltinu, tokios puikios moters niekur nerasite. Viskas kilo dėl nuovargio: ji pavargdavo prižiūrėdama dvi mažametes mergaites ir sūnų, aš pervargdavau darbe. Esu elektrikas, beveik visą laiką dirbdavau dviejuose darbuose, stengiausi dėl šeimos, remontavau namus. Dėl skyrybų aš kaltas. Įsivaizduojate, išsiskyrėme dėl grikių košės. Aš toks: jei su manimi gražiuoju, ir aš gražiuoju, o jei su pykčiu – ir aš taip pat. Tada ji išvirė košės, pradėjo kažko nervintis, raminau, o paskui iškračiau grikius į šiukšlių dėžę – negalima nieko valgyti, kai maistas užkrėstas pykčiu“, – pasakojo Genius.

Jis dievagojosi į moters butą nesiveržęs, durų nespardęs.

„Ji telefono nekelia, durų neatidaro. Aš atnešu vaikams maisto maišelį, ten kartais ir pinigų įdedu – ir negaliu perduoti. Padedu po balkonu, skambinu uošvei, kad paimtų. Gaila, kad taip susiklostė. Padariau klaidų, pripažįstu“, – kalbėjo Genius.

Jis ne tik negalės pusantrų metų prieiti prie savo buvusios žmonos ir vaikų namų arčiau negu penkiasdešimt metrų.

Vyras įpareigotas dalyvauti elgesio pataiso programoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.