Panūdo išžaginti į pagalbą puolusią moterį – dabar lieja ašaras

Už grotų pasiųstas 21 metų klaipėdietis išgirdęs nuosprendį apsiverkė. Jaunas vaikinas pasikėsino išžaginti gerokai už save vyresnę moterį, kuri pagailėjusi girto nepažįstamojo nusprendė jam pagelbėti – palydėti iki namų.

Tomas J. teisme slėpė veidą.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Tomas J. teisme slėpė veidą.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jun 25, 2016, 1:27 PM, atnaujinta May 20, 2017, 4:52 PM

Incidentas nutiko šįmet balandžio 8-ąją apie 22 val. pietinėje Klaipėdos dalyje.

Čia gyvenančiai klaipėdietei A. paskambino mama ir pasakė, kad prie jos namų durų sėdi vaikinas ir reikalauja jį įleisti vidun.

Nubėgusi iki netoliese esančių motinos namų A. išvydo sėdintį nepažįstamą vyrą, kuris šalia buvo pasidėjęs kuprinę ir alkoholio butelį.

„Supratau, kad jis – girtas. Kažką aiškino, kad čia nuomojasi butą. Dėl visa ko paskambinau vyrui, paprašiau, kad ateitų. Jį pamatęs jaunuolis aprimo. Vyras užvilko jam striukę, uždėjo kuprinę ir palydėjo iki vartelių. Man pagailo vaikino, dėl girtumo jis visai nesiorientavo aplinkoje. Išsiaiškinau, kad gyvena netoliese, nusprendžiau jį palydėti iki namų“, – Klaipėdos apylinkės teisme pasakojo nukentėjusioji.

Beeinant vaikinas panoro moterį apkabinti, ši neleido, atstūmė jo ranką.

Tuomet vyruką ištiko agresijos priepuolis. Jis tikino moters nepaleisiąs, sakė, kad nori su ja lytinių santykių, net siūlė šimtą eurų už tai.

Kai ši ir vėl nesutiko, vaikinas čiupo ją už striukės rankovės ir nutempė į netoliese buvusią aikštelę. Moteris bandė bėgti, bet užpuolikas pasivijo, griebė už plaukų, parvertė ant žemės, užlaužė ranką, užlipo ant aukos, jos galvą kelis kartus trenkė į grindinį, nuplėšė striukę ir megztinį, atsegė džinsų sagą, tikino galįs „bet kokią išžaginti“. Vaikino įsiūčio nenumalšino ir moters teiginiai, kad ji – daug vyresnė, gali būti jo močiutė.

Jis šaukė, kad moteris tylėtų, grasino, kad ją užmuš.

Tik su apatiniais marškinėliais likusi moteris kiek galėdama priešinosi ir klykė.

Kaip tik tuo metu pro šalį automobiliu į parduotuvę važiavo moteris.

„Pamačiau ant žemės gulinčią moterį, o ant viršaus sėdintis vyras tampė ją už plaukų. Sustojau, ėmiau signalizuoti ir šaukti. Vaikinas pabėgo. A. drebėjo, buvo ištikta šoko, be drabužių, iš galvos iškrito pluoštas išrautų plaukų“, – pasakojo įvykio liudytoja.

Ligoninėje nukentėjusiajai nustatytas nesunkus sveikatos sutrikdymas – galvos sumušimas, kairės plaštakos lūžis, abiejų kelių nubrozdinimai. Ji iki šiol neatsigavo, geria vaistus, lankosi pas psichologą.

Kaltinamasis Tomas J. kaltę pripažino iš dalies.

Jis pasakojo, kad dirba krovėju, o tą dieną laiką leido krikštatėvio sodyboje, vienas gėrė alkoholinius gėrimus, nesigynė, kad yra priklausomas nuo alkoholio.

Iš sodybos išėjo pėsčiomis.

Pamena, kad klausė kelio, kad kilo konfliktas su moterimi, kad tampė ją už plaukų, nes buvo kažko supykęs.

Daugiau esą nieko bloga nedaręs. Dėl to, kas įvyko gailisi, bet kodėl taip pasielgė – negali paaiškinti.

Tomas J. tikino nenorėjęs lytiškai santykiauti, juo labiau, kad tuo metu turėjo draugę.

Vaikinas teigė daug ko neprisimenąs, nes buvo praradęs sąmonę ir atsibudo tik ligoninėje.

Mat sprukdamas jis puolė per gatvę ir buvo partrenktas pravažiuojančio automobilio. Po apžiūros ligoninėje jį išsivežė pareigūnai. Tomui J. nustatytos 2,82 promilės alkoholio.

Kaltinamojo motina patvirtino, kad sūnus – priklausomas nuo alkoholio, ji ne kartą prašiusi jo gydytis. Būdamas blaivus jis elgiasi atsakingai, daug dirba, o kai išgeria, tampa agresyvus.

Už pasikėsinimą išžaginti Tomui J. Klaipėdos apylinkės teismas skyrė laisvės atėmimą vieneriems metams.

Subendrinus šią bausmę su ankstesne laisvės apribojimo bausme už nežymų sveikatos sutrikdymą, vaikinas už grotų praleis metus ir du mėnesius. Išgirdęs nuosprendį Tomas J. labai susijaudino – sutramdyti ašarų jam nepavyko.

Padėti norėjusi ir netikėtą baisaus smurto proveržį patyrusi moteris prašė teismo priteisti 10 tūkst. eurų neturtinės žalos, tačiau jos ieškinys patenkintas iš dalies – vaikinas nukentėjusiajai turės sumokėti tris tūkstančius eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?