Kelių siaubūnu virtęs Kauno patrulis kalės 4 metus

Kauno apygardos teismui nepalankų nuosprendį dėl tragiškos avarijos apskundęs buvęs šio miesto policijos vyresnysis patrulis Raimondas Vanagas liko nieko nepešęs – penktadienį jo skundas buvo atmestas, paliktas galioti 4 metų nelaisvės nuosprendis.

Buvęs Kauno policijos patrulis R.Vanagas (nuotr.) neįtikino teisėjų, kad mašiną vairavo ne jis, o jo draugas K.Zimnickas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Buvęs Kauno policijos patrulis R.Vanagas (nuotr.) neįtikino teisėjų, kad mašiną vairavo ne jis, o jo draugas K.Zimnickas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2016, 9:30 AM, atnaujinta May 20, 2017, 2:39 AM

Tragiška avarija įvyko prieš ketverius metus – 2012 metų spalio 28-osios naktį vairuodamas sportinį automobilį „Subaru Impreza“ 31 metų patrulis R.Vanagas Nuokalnės gatvėje įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir rėžėsi į „Mercedes-Benz“.

Per avariją žuvo kartu su R.Vanagu važiavęs jo 40-metis draugas Kęstutis Zimnickas, o „Mercedes“ automobiliu vykę du vyrai buvo sužaloti. Traumą patyrė ir pats avarijos kaltininkas.

Patruliui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,88 promilės. Teisme liudijęs „Mercedes“ vairuotojas Valdas Jasionis prisiminė, kad „Subaru“ gatvėje tarsi skriejo: „Greitis galėjo siekti 200 kilometrų per valandą.“

R.Vanagas mėgino įtikinti teismą, kad prie vairo sėdėjo K.Zimnickas, bet jo aiškinimais nebuvo patikėta.

Buvęs policininkas nuosprendžio laukė laisvėje, bet jam įsiteisėjus turėtų būti suimtas ir pristatytas į kalinimo įstaigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.