Surištus anūkus pagaliu daužęs senelis ir jų motina – areštinėje

Kauno rajone užfiksuotas siaubingas smurto protrūkis prieš vaikus. Šeštadienį po vidurdienio policija sulaikė girtą 71 metų vietos gyventoją, kuris įtariamas pagaliu mušęs du savo 4 ir 2 metų anūkus.

Šeštadienį po vidurdienio policija sulaikė girtą 70 metų vietos gyventoją, kuris įtariamas pagaliu mušęs du savo 4 ir 2 metų anūkus.<br>Stopkadrai iš filmuotos medžiagos
Šeštadienį po vidurdienio policija sulaikė girtą 70 metų vietos gyventoją, kuris įtariamas pagaliu mušęs du savo 4 ir 2 metų anūkus.<br>Stopkadrai iš filmuotos medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2016, 9:31 PM, atnaujinta May 20, 2017, 1:05 AM

Berniukai kankinti, jų kojos egzekucijos metu buvo pririštos prie suoliuko. Ant vieno mažylio šlaunies buvo matyti 6–8 didžiuliai tamsiai raudoni dryžiai.

Pareigūnus iškvietė smurtautojo kaimynas, nufilmavęs kraupias smurto scenas.

Kauno apskrities policijos komisariato budėtojas naujienų portalui lrytas.lt patvirtino, kad dėl šio nusikaltimo yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Senelį išvežė pareigūnai, uždėję jam antrankius. Jis įpūtė į alkoholio matuoklį 1,04 promilės.

Naujausiomis žiniomis, anūkus daužęs senelis ir namuose buvusi, bet vaikų negelbėjusi jų motina šiuo metu areštinėje. Tai lrytas.lt patvirtino policijos pareigūnai. Pirmadienį vaiko teisių apsaugos specialistai turėtų nuspręsti, kur apgyvendinti mažylius, kurie šiuo metu yra ligoninėje.

Greičiausiai pagydžius jie bus perduoti laikiniesiems globėjams. Pareigūnai neatmeta, kad pirmadienį gali būti kreiptasi dėl berniukų motinos ir senelio suėmimo.

Smurtautojų kaimynas šeštadienį pašiurpo išvydęs, kas vyksta gretimoje valdoje: „Vaikų senelis buvo paėmęs gal pusės metro ilgio storą pliauską ir ja talžė vaikams per rankas. Netrukus pamačiau, kad jie yra pririšti prie suolo. Berniukai mušami verkė.“

Jaunuolis iškvietė policiją, įbėgo į kiemą ir nutraukė smurto sceną. Vaikinas apstulbo pamatęs, jog namuose tuo metu buvo vaikų motina. 23 metų moteris negynė vaikų – ji tik tvirtino, kad uošvis pririšo vaikus.

Atvykus policininkams Gytis parodė filmuotą medžiagą. Senelis iš pradžių atkakliai neigė daužęs berniukus, aiškino, kad marti juos surišo, tačiau vėliau prisipažino. Seneliui anūkus esą liepė mušti jo sūnus, širstantis, kad mažyliai nuskabo nuo medžių lapus, pridaro kitų tariamų eibių.

Anot kaimynų, vaikų seneliai yra asocialūs, o jų marti – užguita. Tris vaikus auginanti jauna moteris yra ištekėjusi už jų sūnaus, dirbančio statybose. Sūnus esą nemyli dviejų vyresnėlių, nes jų tėvai yra kiti vyrai. Jauniausiam vaikui šeimoje – 1 metai.

Policija išsivežė ne tik senelį, bet ir jo marčią. Kitų šeimos narių smurto metu namuose nebuvo.

Vaikai buvo perduoti medikams, jų sveikatos būklė tiriama. Neatmetama, kad artimiausiu metu jie bus perduoti laikiniesiems globėjams.

Smurtas prieš vaikus šioje šeimoje galėjo būti naudojamas ir anksčiau. Tai bus aiškinamasi tyrimo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.