Iš dviračio liko tiktai ratai

Nesugebėję nukirpti storokos grandinės, vagys tris dviračius pavogė palikę prirakintus jų priekinius ratus. Su tokiais įžūliais nusikaltėliais susidūrė poilsiautojai Neringoje.

Kurorte nesaugu dviračius palikti ir ant mašinos stogo. Palangoje kaunietis neteko šitaip paliktų trijų dviračių.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Kurorte nesaugu dviračius palikti ir ant mašinos stogo. Palangoje kaunietis neteko šitaip paliktų trijų dviračių.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Jul 7, 2016, 7:05 AM, atnaujinta May 19, 2017, 4:24 PM

Kuršių marių nuo žemyninės Lietuvos dalies atribota Neringa nuo seno laikoma saugiausiu šalies kurortu, tačiau vos tiktai prasidėjus liepai poilsiautojų ramybę sudrumstė čia įsisukę dviračių vagys.

Nusikaltėlių grobis nemenkas – jau per pirmąjį liepos savaitgalį pavogti aštuoni dviračiai, kurių vertė – apie 10 tūkst. eurų.

Rytą – šokas poilsiautojams

Pirmoji dviračių neteko Nidoje, Kopų gatvėje esančiame name, butą išsinuomojusi vilniečių šeima.

Du elektrinius dviračius nakčiai poilsiautojai buvo palikę namo terasos patalpoje, kuri iš vidaus užstumiamu skląsčiu.

Toks užraktas vagims nesukėlė problemų, todėl nenuostabu, kad šeštadienio rytą atsikėlę vilniečiai dviračių neberado. Poilsiautojų patirtas nuostolis – pustrečio tūkstančio eurų.

Kitą rytą vagys darbavosi buvusiuose poilsio namuose Preiloje, kur dabar įrengti butai.

Čia poilsiautojai prirakintus dviračius laiko namo kieme. Butą išsinuomojęs vilnietis tris dviračius už priekinių ratų buvo prirakinęs stora grandine.

Jos neįveikę vagys paliko prirakintus ratus, kuriuos tiesiog nusuko nuo dviračių. Vilniečiams padaryta 3,4 tūkst. eurų žala.

Labiau nepasisekė kitam poilsiautojui, kuris šiame name yra nusipirkęs butą. Jam iš čia iš vakaro paliktų prirakintų trijų dviračių liko tik juos turėjusio apsaugoti nukarpyto lyno galai.

Du dviračiai šeimininkui kainavo pustrečio tūkstančio eurų, o trečiasis buvo išsinuomotas.

Grobį išplukdo mariomis?

Neringos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas mano, kad Nidoje ir Preiloje darbavosi skirtingi vagys, tačiau kaip jie išsigabeno savo grobį, pareigūnams vis dar yra mįslė: „Šiaip Neringa vagims neparanki vieta.

Per valstybinę sieną neprasmuksi, o per Kuršių marias keltai pradeda kelti tik ryte, kai šeimininkai pavogtų daiktų jau būna pasigedę. Juo labiau kad keltuose yra filmuojama vaizdo kameromis.

Pavogti dviračiai galėjo būti išvežti mikroautobusais, tačiau jie yra fiksuojami.“

Ypač įžūli vagystė buvo įvykdyta Preiloje, kur vienu metu buvo pavogti net šeši dviračiai. Šį nusikaltimą tiriantys kriminalistai neatmeta galimybės, kad dviračiai iš Neringos galėjo būti išgabenti vandeniu.

Iš pamario į Neringą be vargo galima persikelti valtimi ir į ją susikrauti savo grobį.

Toks būdas patogus dar ir tuo, kad ištikus pavojui pavogtų daiktų galima atsikratyti juos nuskandinant.

Teisė už dviračių vagystes

Poilsiautojai Neringoje nuo dviračių vagių kentėjo ir praėjusią vasarą. Juodkrantėje dviračius vogdavo du tuomet dar nepilnamečiai klaipėdiečiai.

Kai nusikaltėliai pagaliau buvo sulaikyti vagystės metu, paaiškėjo, kad jie pavogtais dviračiais iš Juodkrantės nuvažiuodavo iki perkėlos ir į Klaipėdą keltu persikeldavo kartu su dviračiais atvažiuojančiais žvejais.

Šitaip jie per keletą kartų buvo pavogę šešis dviračius. Klaipėdos apylinkės teismo sprendimu pernai už šias vagystes klaipėdiečiai buvo nubausti pusės metų laisvės atėmimu, bausmės vykdymą atidedant.

Įžūliai vagiama ir Palangoje

* Prasidėjus vasarai Palangoje veikiantys dviračių nuomos punktai jau neteko keturių dviračių.

* Praėjusį pirmadienį trys dviračiai buvo pavogti itin įžūliai. Per valandą pateikęs pavogtą asmens dokumentą vienas vaikinas iš trijų nuomos punktų išsinuomojo po dviratį ir jų negrąžino.

* Vieno punkto darbuotojai iš karto kilo įtarimas, nes vaikinas paėmė pirmą pasitaikiusį dviratį jo net neapžiūrėjęs. Vagišiaus nesustabdė ir tai, kad darbuotoja jį nufotografavo.

* Palangoje 10 nuomos punktų valdantis ir iš viso apie 500 dviračių nuomojantis bendrovės „Kurortų pramogos“ savininkas Dainius Drungilas teigė kasmet netenkantis daugiau kaip dešimties dviračių, kurių vidutinė kaina – apie 400 eurų.

* „Kol bus žmonių, kurie be jokio sąžinės graužimo pigiai pirks pavogtus dviračius, tol jų vagystės neišnyks“, – mano D.Drungilas.

* Verslininkas ne apie visų dviračių vagystes praneša policijai, nes mano, kad tai beprasmiška: „Net jei kartais ir pagaunamas vagis, jis neturi iš ko atlyginti nuostolių. O mūsų bendrovės darbuotojai tenka policijos apklausose užgaišti po pusdienį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.