Policijos tyrėjas ligas gydėsi alkoholiu

Į bedarbių gretas. Toks likimas ištiks Pakruojo rajono policijos komisariato Viešosios policijos Prevencijos poskyrio vyriausiąjį tyrėją 32 metų Artūrą Asajavičių.

Policininkai sučiupo girtą kolegą, o šiam kelionė kainuos karjerą.<br>G.Šiupario nuotr.
Policininkai sučiupo girtą kolegą, o šiam kelionė kainuos karjerą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2016, 1:59 PM, atnaujinta May 19, 2017, 2:55 PM

Devynerius metus policijoje dirbęs pareigūnas karjerą susigadino pats, nes vairavo girtas, padarė techninę avariją ir bandė sprukti. Negana to, paaiškėjo, kad A.Asajavičius į darbą nėjo, nes buvo pateikęs nedarbingumo pažymą – vadinasi, ligas gydėsi alkoholiu.

Pranešimas apie Radviliškyje, Laisvės alėjoje, girto policininko padarytą techninę avariją buvo gautas liepos 5-osios popietę. Atvažiavę patruliai ant automobilių sugadinimo žymių nepastebėjo, bet netrukus sulaikė įtariamą avarijos kaltininką – A.Asajavičių.

Alkoholio matuoklio parodymai nustebino patrulius, nes paaiškėjo, kad radviliškietis pareigūnas – kone mirtinai girtas. Prietaisas užfiksavo, kad A.Asajavičiaus organizme yra 2,45 promilės alkoholio. Girtumas sunkiu laikomas, kai perkopiama 2,5 promilės riba.

A.Asajavičius į šią istoriją pateko ne tarnybos metu. Tiesa, paaiškėjo, kad jis dvi pastarąsias dienas nedirbo, nes buvo pateikęs nedarbingumo pažymą.

Radviliškietis pareigūnas Pakruojo rajono policijos komisariate dirbti pradėjo vos prieš porą mėnesių. Nors nuobauda bus paskirta tik po tarnybinio patikrinimo išvadų, abejonių nekyla, kad A.Asajavičiui teks nusivilti uniformą.

Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato APVK) viršininkas Rimantas Bobinas padėkojo girtą vairuotoją pamačiusiems ir laiku apie jį pranešusiems žmonėms. Pareigūnas pažymėjo, kad šis skambutis į Šiaulių AVPK Operatyvaus valdymo skyrių išgebėjo visuomenę nuo galimos tragedijos.

„Toks pareigūno elgesys turi neigiamos įtakos policijos sistemos įvaizdžiui ir prieštarauja Policijos pareigūnų etikos kodekse įtvirtintoms nuostatoms. Jokių nuolaidų nedarysime niekam, nei jaunam, nei patyrusiam. Tie kurie vairuos automobilį būdami girti, bus darbo vietoje neblaivūs ar kitaip žemins policijos pareigūno vardą, bus atleisti iš tarnybos. Privalome savo elgesiu, drausme, kultūra stengtis būti pavyzdžiu kitiems asmenims, visada prisiminti, kad pagal mūsų elgesį sprendžiama apie visą policiją ir jos pareigūnus“, – pareiškė Šiaulių AVP viršininkas R.Bobinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?