Subliuško Šiauliuose veikęs narkotikų platintojų tinklas

Šiaulių apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Kulikauskas, vadovavęs ikiteisminiam tyrimui dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, perdavė bylą Šiaulių apygardos teismui.

Perduotoje byloje kaltinami net 8 asmenys, iš jų – dvi moterys.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Perduotoje byloje kaltinami net 8 asmenys, iš jų – dvi moterys.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2016, 11:20 AM, atnaujinta May 19, 2017, 3:35 PM

Perduotoje byloje kaltinami net 8 asmenys, iš jų – dvi moterys. Visi jie yra šiauliečiai ar Šiaulių rajono gyventojai. Vienas iš kaltinamųjų – R. G. taip pat kaltinamas disponavęs šaunamuoju ginklu bei kitų asmenų dokumentais, o kitas kaltinamasis D. D. – vykdęs kontrabandą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus Antrojo poskyrio pareigūnai, kurie aptiko ir išaiškino didelio bei labai didelio kiekio narkotikų pardavinėjimo schemas.

Tyrimo metu nustatyta, kad bendras šiame tyrime aptiktų kanapių, kanapių dervos, metamfetamino, amfetamino ir MDMA kiekis yra beveik 800 gramų.

Narkotikai galėjo būti siunčiami iš Ispanijos, kur vienas kaltinamųjų juos supakavo į skrudintuvę ir perdavė pervežimo paslaugomis užsiimančiam vairuotojui. Šis apie tai nieko nenutuokdamas parvežė juos į Lietuvą, kur siuntinys buvo atiduotas bendrininkams. Iš karto po perdavimo narkotikus atsiėmę vyrai buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Kita dalis kanapių buvo atgabenta panašiu būdu, tik narkotikai buvo paslėpti krepšyje, tarp kitų lauktuvių iš Ispanijos.

Psichotropinės medžiagos – metamfetaminas, amfetaminas ir MDMA buvo parsivežami iš kitų Lietuvos miestų ir platinami Šiauliuose.

Prokuroras S. Kulikauskas džiaugėsi, kad pradėjus tirti vieną nusikalstamą veiką, vėliau jų pavyko išaiškinti gerokai daugiau: „Nustačius vieną schemą – platinamus narkotikus iš Ispanijos, pavyko aptikti ir platinamų psichotropinių medžiagų tinklą Lietuvoje. Kaltinami asmenys šioje byloje galėjo atlikti skirtingus vaidmenis siekiant uždirbti iš narkotinių ir psichotropinių medžiagų – vieni siuntė medžiagas iš užsienio, kiti padėjo jas pargabenti, dar kiti pardavinėjo, o likusieji – pirko.“

Visi asmenys kaltę pripažįsta pilnai arba iš dalies.

Kaltinamiems asmenims gresia laisvės atėmimas iki 8, iki 10 arba iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.