Vairuotojus terorizavęs buvęs pareigūnas neišsisuko

Vilniaus oro uoste vairuotojus terorizavusiam buvusiam policijos pareigūnui Jonui Glinevičiui nepavyko nusiplėšti kyšininko etiketės.

J.Glinevičiaus skundas nepatenkintas.
J.Glinevičiaus skundas nepatenkintas.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Jul 9, 2016, 4:38 PM, atnaujinta May 19, 2017, 9:28 AM

Apeliacinis teismas atmetė 39 metų J.Glinevičiaus skundą ir paliko galioti ankstesnio teismo nuosprendį, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl to, kad paėmė 150 litų kyšį iš vilniečio Romo Glušakovo.

Atmestas ir prokuroro Giedriaus Taraškevičiaus skundas, kuriame prašyta 4895 eurų baudą padidinti iki 12 051 euro.

J.Glinevičius tikino esąs nekaltas ir aiškino, kad su juo norėjo susidoroti buvę kolegos, kuriuos esą priešiškai nuteikė „Lietuvos ryto“ straipsniai, – juose buvo aprašytas J.Glinevičiaus ir jo buvusio porininko Pavelo Brazovskio siautėjimus.

„Nuo bausmės Romas Glušakovas atleistas neteisėtai, nes ne pats pranešė apie duotą kyšį, o liudyti iškviestas policijos pareigūnų. Liudytojai patys tiesiogiai nematė įvykio, perpasakojo tai, ką jiems sakė R.Glušakovas, todėl negalėjo būti apklausiami kaip liudytojai“, – tokiais keistais argumentais teisme gynėsi J.Glinevičius.

J.Glinevičius taip pat teigė, kad neturi iš ko sumokėti jam skirtos baudos, nes prarado darbą, negali įsidarbinti valstybės tarnyboje, jo žmona irgi nedirba, šeimoje auga du vaikai.

„Man ir taip tai labai didelė našta“, – kalbėjo nuteistasis ir aiškino, kad jokio nusikaltimo nepadarė ir R.Glušakovą nubaudė už tai, kuo jis nusikalto, – skyrė 10 litų baudą dėl važiavimo be vairuotojo pažymėjimo.

Neseniai J.Glinevičius kreipėsi į teismą ir paprašė jam skirtų baudų mokėjimą išdalyti dvejiems metams. Paaiškėjo, kad susikompromitavęs pareigūnas greitųjų paskolų bendrovėse yra sudaręs ne vieną vartojimo kredito sutartį ir šioms įstaigoms yra skolingas 25 tūkstančius eurų. Teismas jo prašymą atmetė.

Kyšį iš R.Glušakovo J.Glinevičius paėmė 2014 metų lapkričio 22-osios vakarą, kai jis atvyko į oro uostą pasitikti sesers.

Jį sustabdęs P.Brazovskis liepė eiti į policijos skyrių. Ten J.Glinevičius pradėjo vyrą gąsdinti, kad jam gresia bauda nuo 400 iki 600 litų, vairuotojo pažymėjimo atėmimas pusmečiui ir svarstymas komisijoje.

Po to J.Glinevičius išsitraukė popieriaus lapelį ir užrašė sumą, kuri padės išspręsti visas problemas, – 150.

R.Glušakovas pareigūnui padavė 200 litų ir gavo 50 litų grąžos bei protokolą, kad važiavo be vairuotojo pažymėjimo.

Anksčiau J.Glinevičius nuteistas dėl to, kad paėmė 200 litų iš kauniečio Vyto Kreičmono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.